Pizza van de BBQ

Pizza van de BBQ

Pizza van de BBQ. Dat is dus een heel goed idee! Misschien had je er zelf nog niet aan gedacht, maar met een buitenkeuken van Campingaz bak je ze met het grootste gemak. Campingaz heeft namelijk een losse keramische pizzasteen die je heel gemakkelijk op je BBQ plaatst. En doordat je de deksel dicht kunt doen van de BBQ wordt de pizza ook aan de bovenkant verwarmd. De pizzasteen is een van de opties van het Campingaz Culinairy Modular systeem.

Pizza op de BBQ. Wij delen hier het recept voor Pizza Diavola, maar je kunt met dit basisrecept natuurlijk ook andere toppings gebruiken.

Benodigdheden

  • Rol kant en klaar pizzadeeg
  • Tomatensaus
  • 1 bol mozzarella (laat deze goed uitlekken voordat je hem gebruikt)
  • Salami of pittige worst zoals spinata Romana
  • Theelepel Oregano
  • Optioneel als je van pittig houdt: chilipeper
Pizza van de BBQ

Bereidingswijze

  • Rol het pizzadeeg uit en snij hem precies op maat zodat het deeg niet over de pizzasteen komt
  • Steek de BBQ aan en leg de pizzasteen op de barbecue, zodat deze kan voorverwarmen. (De deksel doe je naar beneden.)
  • In de tussentijd smeer je de pizzabodem in met een dun laagje tomatensaus, bestrooi je hem met de oregano (en evt de chilipeper), verdeel de mozzarella gelijkmatig over de pizza en tot slot de plakjes salami
  • Zodra de BBQ een temperatuur aangeeft van 250 graden leg je de pizza op de pizzasteen
  • Doe de deksel weer naar beneden en bak de pizza in 10-12 minuten af. Hierbij hou je het deksel van de barbecue continue gesloten. Je pizza van de BBQ is nu klaar om te serveren.

Buon Appetito!

Recept gegrilde ananas van de BBQ met bruine rum en karamel pecannotenijs
Campingaz 4 Series Premium S

Over de Campingaz 4 Series Premium S

De gepatenteerde Blue Flame branders vormen een buisvormig systeem van duurzaam RVS en produceren gelijkmatige en korte maar krachtige vlammen. De branders garanderen, samen met het EvenTemp® systeem, efficiënt gasverbruik en een evenwichtige temperatuurverdeling over het gehele kookoppervlak. Daarmee voorkom je dat er vlammen ontstaan, maar het voorkomt ook dat een deel van de ingrediënten nog rauw is, terwijl het andere deel juist te ver gaart. Daarbij blijft vocht in het eten behouden tijdens het grillen, voor een lekker sappig resultaat.

Lees ook de BBQ recepten voor gegrilde ananas van de BBQ met bruine run en karamel pecannotenijs en Shakshuka met feta.

Check ook onze tips voor BBQ wijnen!