Flora Batava: luxe hotel aan de Vecht

Flora Batava: luxe hotel aan de Vecht

Boutique hotel Flora Batava in Nieuwersluis is een prachtige locatie om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het luxe hotel ligt direct aan rivier de Vecht en is een mooie uitvalsbasis om de streek te ontdekken.

Hotel Flora Batava ligt op Buitenplaats de Vijverhof. Zo’n 400 jaar geleden had deze buitenplaats een oranjerie, boomgaarden, sier- en moestuinen, lanen en verschillende vijvers. De buitenplaats is recent flink onder handen genomen en omgetoverd tot een hotel in een parkachtige omgeving. De charmante villa fungeert als hoofdgebouw met enkele kamers en ligt schitterend, omringd door een riante tuin en aan de achterzijde  de Vecht. Ook restaurant Bloei bevindt zich in deze villa. De meeste kamers bevinden zich echter in de 2 naastgelegen gebouwen op de buitenplaats. Je kunt kiezen uit 6 verschillende kamertypen, van cosy en comfortabel tot ruim en huiselijk. Alle kamers en suites hebben een elegante uitstraling en zijn smaakvol ingericht.

Flora Batava: luxe hotel aan de Vecht

In restaurant Bloei wordt een uitgebreid ontbijt, lunch, high tea en diner gereserveerd. De hoge plafonds en grote glazen serre zorgen voor een eigentijdse sfeer in het restaurant, waar gekookt wordt met zorgvuldig selecteerde regionale en seizoensgebonden ingrediënten.

Flora Batava: luxe hotel aan de Vecht

Tijdens ons verblijf dineerden we in het restaurant en genoten van een mooie burrata met tomaat, perzik en basilum. Gevolgd door Black Angus steak met asperges en bearnaisesaus. En tot slot ananas met limoen crumble en hazelnoot. Dit laatste gerecht is een knipoog naar de voormalige oprichtster van de buitenplaats Agnes Blok. Zij kweekte hier namelijk als eerste in Europa een Ananas tot bloei. Dit is waarom het restaurant de naam Bloei draagt. Op warme dagen is het terras aan de achterzijde heel erg leuk.

Flora Batava: luxe hotel aan de Vecht

Vanuit het hotel kun je per boot, auto of fiets op ontdekkingstocht. De bootjes en fietsen kun je uiteraard via de receptie van het hotel huren. De streek zit vol met pareltjes: van oude forten en molens tot kastelen en buitenplaatsen. Genoeg om te ontdekken tijdens een weekend weg in Nederland.

Een kamer boek je bij Flora Batava via deze link. Restaurant Bloei is uiteraard ook te reserveren voor gasten die niet in het hotel verblijven. Daarnaast is het ook een mooie trouwlocatie in Utrecht.

Lees ook: restaurants in Den Haag of logeren in een watervilla in Zeeland.