Brut de Mer in Amsterdam

Brut de Mer in Amsterdam

Voor oesters en champagne moet je bij Brut de Mer in Amsterdam zijn. Deze visbar aan het Gerard Douplein is al jaren super populair onder oesterliefhebbers. Bij binnenkomst springen de grote manden met verschillende soorten oesters dan ook meteen in het oog. Brut de Mer in AmsterdamHet aanbod wisselt dagelijks maar er zijn altijd zo’n 6 verschillende oesters te krijgen. Van de La Jolie oester, tot Gillardeau, Cromane en Zeeuwse platte. Keuze genoeg dus. Ook op de wijnkaart trouwens want daar vind je naast champagne en andere bubbels veel mooie witte wijnen. Onze keuze valt op de Albariño Terra de Asorei 2017 uit Rias Baixas. Een lichte ziltige wijn die vol van smaak is.

Brut de Mer in AmsterdamNaast wat oesters proeven we de coquille met zeekraal en beurre noisette. Een lekker gerechtje maar helaas erg klein want het bestaat uit slechts 1 coquille. Dat mag van mij wel wat royaler. De calamares zijn dan wel weer goed geportioneerd. De inktvis is super vers en precies goed gefrituurd. Beetje citroen er overheen is eigenlijk al voldoende maar er wordt ook een lekkere frisse labneh met komkommer bij geserveerd.

Brut de Mer in AmsterdamBij Brut de Mer wisselt de kaart dagelijks maar je kunt hier gerechten verwachten zoals Kreeftenbisque, King Crab, Tartufo di mare en kaviaar. Een oesterproeverij voor 2 personen bestel je hier voor EUR 39,-.

De sfeer doet Frans aan in deze knusse bar. Het personeel draagt Betrons gestreepte shirts en de inrichting is wit met blauw. Het zou ook zo maar een bar in Normandië kunnen zijn in plaats van in De Pijp in Amsterdam.

Brut de Mer

Gerard Douplein 8

Amsterdam

Lees ook: Oesters eten in Amsterdam, restaurants in de Jordaan en de beste sushi van Amsterdam.