Peter Lute presenteert ARC. by Lute

Het nieuwe ARC. by Lute van Peter Lute

Een paar maanden geleden opende Peter Lute zijn nieuwste restaurant. ARC. by Lute. Dit restaurant bevindt zich in het prestigieuze Pestana Amsterdam Riverside hotel. We schreven hier al eerder over dit luxe 5 sterrenhotel in het voormalige stadsarchief.

Het luxe restaurant van Lute is een echte aanwinst voor de nieuwe Pijp. Het is een prachtplek geworden met een groot charmant terras. Op deze bijzonder plek staat een echte eyecatcher, een monumentale boom die al meer dan 100 jaar in deze tuin prijkt. Het nieuwe ARC. by Lute van Peter LuteToen ik ruim een jaar geleden de Kruitfabriek heb gegeten was ik al erg enthousiast over de kookstijl van Lute. Hij serveert goede gerechten die in balans zijn met pure ingrediënten en geen hippe toestanden op je bord. De eerdere ervaring maakt dan ook heel nieuwsgierig naar deze nieuwste aanwinst.

Ik ben groot fan van een uitgebreide lunch in het weekend. Bij ARC zit je dan ook goed als je de tijd hebt en je in the mood bent voor een gastronomische uitspatting. Het nieuwe ARC. by Lute van Peter LuteDeze zonnige dagen vragen om zomerse gerechten. Dus we starten met een frisse poulpo. Deze terrine van inktvis, tomaat, macadamia en kruiden wordt geserveerd met een lichte Grillo. Een lekker begin.

Daarna proeven we de Carbineros Gamba. Een grote gamba met Boemboe salade en een bisque. Waanzinnig lekker! Echt een absolute aanrader en niet voor niets een van de populairste gerechten van de kaart. De gamba en bisque zijn vol van smaak waarbij de boemboe met de frisse kokos een heerlijke tegenhanger zijn. Dit zijn gerechten waar ik heel blij van word. Het nieuwe ARC. by Lute van Peter LuteDe gerechten van ARC kloppen gewoon. Veel chefs experimenteren en willen wat aparts bieden waardoor ze de plank nog weleens misslaan. Dat ben ik nog niet tegen gekomen bij de restaurants van Peter Lute. Ook het hoofdgerecht van duif met mais, sambal, lever en een crème van postelein klopt. Voor wat extra power wordt hier een mooie volle Rioja bij geserveerd. Een fijne combinatie.

Al met al niets dan lof over ARC. by Lute. Dus als je in bent voor culinaire middag of avond dan zit je hier helemaal goed. Lekker lang tafelen is hier het devies. Wil je all out ga dan voor het uitgebreide tastingmenu met de klassiekers van het zogenaamde ARC archief. Hier zul je zeker geen spijt van krijgen.

ARC. by Lute is een van de zaken die in onze lijst met de fijnste terrassen van Amsterdam staat.

Wil je meer lezen over trending culinaire spots in Amsterdam lees dan 212, Daalder en Maris Piper.