Pestana Amsterdam Riverside hotel

Pestana Amsterdam Riverside hotel

Het Pestana Amsterdam Riverside hotel is sinds deze maand geopend aan de Amsteldijk. Dit luxe 5 sterrenhotel is gevestigd in het oude stadsarchief. Een prachtig monumentaal pand wat volledig is gerenoveerd met behoud van de historische elementen zoals de originele eikenhouten trap, de monumentale balzaal, vele ornamenten en originele balken in de kamers.

Het hotel bestaat uit verschillende panden zoals de Klokkentoren in het monumentale pand en het nieuwe Diamantgebouw. Het Pestana Amsterdam Riverside heeft 154 kamers, waaronder de gebruikelijke Deluxe kamers en Executive kamers maar ook verschillende signature suites en appartementen. Dus ook aan de long-stay gasten en tijdelijke accommodatie voor expats is gedacht. De inrichting van de luxe en warm ingerichte kamers is gedaan door het Nederlandse Studio Linse. De kamers in de Klokkentoren zijn uniek en hebben veelal authentieke elementen. Eyecatcher is de Balzaal met torenhoge plafonds, plafondornamenten en een te gek uitzicht over de Amstel. Deze kamer kan op verzoek zelfs als Presidential suite worden ingericht. Precies volgens de wensen van de gast.

Pestana Amsterdam Riverside is met haar eigen identiteit een mooie aanvulling op het aanbod van luxe hotels in Amsterdam. Pestana Amsterdam Riverside hotelPestana Hotel Group

Deze hotel group is eigendom van de Portugese familie Pestana en bestaat uit 90 luxe hotels. De familie heeft een voorliefde voor monumentale panden en historisch erfgoed en heeft in Portugal dan ook de mooiste panden in bezit. Het Pestana Amsterdam Riverside is het eerste hotel in Nederland en maakt deel uit van de Pestana Collection Hotels.

ARC. by Lute

Een goed en natuurlijk mooi ingericht restaurant mag in een luxe hotel zeker niet ontbreken. Voor de culinaire invulling van de verschillende horecaconcepten is top chef Peter Lute aangetrokken. Met zijn restaurant ARC. brengt Peter gastronomie naar de Pijp. Zoals ze het zelf zeggen “het is een heldere frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders”. Ik was al fan van zijn stijl bij De Kruidfabriek en ARC. is naar verluid nog een culinaire trede hoger. Veelbelovend dus.

ARC. by Lute

Pestana Amsterdam Riverside

Amsteldijk 67

Amsterdam