Libertine Petit Café aan de Noordermarkt

Libertine Petit Café aan de Noordermarkt

Libertine Petit Café is de nieuwste aanwinst van Casper Reijnders en Steven Pooters. We schreven er hier al even over een van de nieuwste restaurants van Amsterdam. Libertine fleurt de Noordermarkt weer lekker op.

Ik ben blij met de komst van Libertine in de Lindenstraat. Toen ik jaren geleden naar Amsterdam verhuisde ging ik in deze straat wonen. Vandaar dat deze straat en het buurtje een speciaal plekje hebben in mijn hart. Inmiddels heb ik dit Jordanese huisje verruilt voor een grotere woning maar ik kom nog maar al te graag terug naar deze stek. Libertine Petit Café maakt dat nu nog gemakkelijker. Libertine Petit Café aan de NoordermarktChef Stephan Robert is een echte Fransman en serveert bij deze Libertine de klassiekers van zijn vaderland. Op het zonnige terras nemen we dan ook geen bitterballen maar een hele artisjok met mosterddressing en een frisse Vermentino. Een lekkere start. Op de kaart prijken veel bistro klassiekers zoals de steak frites, steak tartaar en salade niçoise. Wij gaan voor de laatste gevolgd door een tournedos met pepersaus. Deze wordt geserveerd zonder enige opsmuk met als sides dishes zoals een frisse groene salade en natuurlijk frietjes. Precies zoals ik het lekker vind. Als afsluiter nemen we profiteroles met chocolade – Yum! – en een typisch Frans appeltaartje. Deze taartjes zijn dus niet te vergelijken met onze Hollandse appeltaart met maar ze zijn minstens net zo lekker! Libertine Petit Café aan de NoordermarktAl met al vind ik Libertine Petit café dus een hele fijne aanvulling op de horeca in de Jordaan. Je weet precies wat je krijgt en de gerechten zijn niet al te pretentieus. Al ligt het niveau wel aanzienlijk hoger dan de eenvoudigere eetcafés en restaurants in deze buurt zoals buurman Finch, De Winkel en Boca’s. Kortom een aanwinst voor de buurt.

Op zaterdag is het hier een drukte van jewelste vanwege de wekelijkse markt. Leuk als je van reuring houdt maar waarschijnlijk zit het hier dan ook bomvol met toeristen. Iedere andere dag lijkt me als Amsterdammer dan ook relaxter om Libertine te ervaren zoals het moet zijn.

Libertine Petit Café

Noordermarkt 4

Amsterdam

Lees ook: Restaurant Daalder in Amsterdam en Maris Piper in Amsterdam.