So Dutch Afternoon Tea van hotel De L’Europe Amsterdam

So Dutch Afternoon Tea van hotel De L'Europe Amsterdam

Hotel de L’Europe introduceert haar nieuwe So Dutch Afternoon Tea. Neem plaats in de lobby van het hotel met zicht op de gracht en laat je verrassen door typische Hollandse lekkernijen.

De afternoon tea is behoorlijk uitgebreid dus je kunt de lunch gemakkelijk overslaan en je storten op al het lekkers. We beginnen met een rundbouillon en een tosti ham/kaas gevolgd door een assortiment van sandwiches. Deze bestaat uit Old Amsterdam (die kan niet missen natuurlijk!) met radijs op roggebrood. Daarnaast nog huisgemaakte ei-truffelsalade en mijn favoriet het notenvruchtenbrood met eendenlever. Mega lekker!

So Dutch Afternoon Tea van hotel De L'Europe AmsterdamAlle gerechten worden op mooie Delftsblauwe borden geserveerd (op en top Nederlands) en uiteraard mag ook de etagère niet ontbreken. Deze zit boordevol lekkers zoals een pasteitje met kreeftenragout, een mini quiche een traditionele bitterbal en heel veel zoete snoeperijen.

So Dutch Afternoon Tea van hotel De L'Europe AmsterdamHet geheel wordt begeleid door de heerlijke theesoorten van het beroemde Dammann uit Parijs. Je hebt keuze uit groen, zwarte en speciale theesoorten. De groene thee “Bali” was de grote winnaar wat ons betreft. Uiteraard kun je de afternoon tea nog aanvullen met een glas Veuve Clicquot of een lekkere cocktail.

So Dutch Afternoon Tea van hotel De L'Europe AmsterdamDe afternoon tea heeft duidelijk een Hollands thema. Deze sfeer wordt eens per maand versterkt door de aanwezigheid van een schilderes die Delfts Blauw schildert in de lobby. Iets om in gedachten te houden als je vrienden uit het buitenland over de vloer hebt. Die vinden dit echt prachtig om te zien!

So Dutch Afternoon Tea van hotel De L'Europe Amsterdam

Iedere donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 wordt de So Dutch Afternoon Tea geserveerd in de lounge van het hotel. De traditionele Afternoon tea is EUR 39,- per persoon en inclusief champagne EUR 49,- per persoon.

 

De L’Europe

Nieuwe Doelenstraat 2-14

Amsterdam

Lees ook de reviews over: Bord’Eau, Lars Amsterdam of Winehouse SOMM.