Sjefietshe. Amsterdam krijg haar eerste echte ceviche restaurant

Sjefietshe. Amsterdam krijg haar eerste echte ceviche restaurant

Met de komst van Sjefietshe krijgt Amsterdam haar eerste echte cevicheria. Ceviche is niet meer weg te denken van de menukaart. Een paar jaar geleden wist de doorsnee Amsterdammer nog niet van het bestaan af en nu is het gerecht populairder dan ooit.

Seger Abels is groot fan van dit Zuid-Amerikaanse gerecht. Hij begon bijna drie jaar geleden het succesvolle pop-up restaurant Sjefietshe en serveerde daar een heel menu bestaande uit diverse varianten van ceviche. Inmiddels is het tijd voor de volgende stap. Samen met zijn partners Rick Swinkels (Jacobsz), Bas Lammersen (ex Roast en Fishbar Monk) en Jordy Wentink opent hij begin juni een volwaardig restaurant in de Amsterdamse Pijp.

 

Maar wat is het nu precies ceviche?

Nou kort gezegd is het een koud voorgerecht wat wordt bereid met kakelverse vis die is gegaard in zuur. Meestal wordt de vis gegaard in citrussap, maar het kan ook in ander vormen van zuur, zoals azijn. Of door middel van marinades die zuur bevatten, meest bekende is wel de Lèche de Tigre (tijgermelk).Volgens Peruviaanse traditie wordt het gerecht gegarneerd met flinterdun gesneden uien en chilipepers. Het is de combinatie tussen het licht zoete van de (wit) vis, zuur, spice van het pepertje en de ui die er nog een hartig randje aan geeft. Geserveerd met een goed glas wijn echt een aanrader.

Sjefietshe. Amsterdam krijg haar eerste echte ceviche restaurantJe kunt bij Sjefietshe straks dus terecht voor een zeer uitgebreide selectie van ceviche maar er komen ook nog wat andere visgerechten op de kaart te staan. De heren hebben ongetwijfeld inspiratie opgedaan bij de bekende Cevicheria in Lissabon. Ook hier staat wat meer op de kaart dan het koude voorgerecht. Een klein tipje van de sluier kunnen we wel vast oplichten. Er komt een variant van de bekende vistick – wie is er niet groot mee geworden – en die is om je vingers bij af te likken. Aangezien ze midden in de bruisende Pijp zitten kun je ook wat later op de avond nog terecht bi Sjefietshe voor een gezellig drankje aan de bar want ze zijn tot 1.00 geopend.

Op woensdag 5 juni gaan de deuren officieel open aan de Van Ostadestraat. Maar voor iedereen die al eerder kennis wil maken met hun awesome ceviche is er een optie om ze tijdens Taste of Amsterdam alvast te gaan voorproeven.

 

Sjefietshe. Amsterdam krijg haar eerste echte ceviche restaurantSjefietshe of ceviche?

Oh ja, en mocht je je afvragen hoe ze aan deze naam komen. Ceviche bleek een paar jaar geleden voor menig Amsterdammer lastig te zijn qua uitspraak dus heeft Seger het precies zo opgeschreven zoals je het zegt. Easy does it.

Sjefietshe

Van Ostadestraat 1

Amsterdam