Restaurant ADAM aan de Overtoom in Amsterdam

Restaurant ADAM aan de Overtoom in Amsterdam

Restaurant ADAM aan de Overtoom is typisch zo’n restaurant waar ik al vaak voorbij ben gefietst maar nog niet had gegeten. En dat terwijl ze al vier jaar open zijn. Daar kwam afgelopen week verandering in.

Op deze zaterdag zit het restaurant helemaal vol. We treffen een mix aan van Amsterdammers en toeristen. Eigenaar en Chef Arne Russchen heet ons welkom en legt uit dat ADAM met twee menu’s werkt. Je hebt keuze uit volledig vegetarisch of het vlees en vis menu. Het aantal gangen kies je uiteraard ook, het menu start bij drie gangen en is uit te breiden tot 6 gangen.

Wij gaan voor het vlees en vis menu. Onder het genot van een mooi glas Cava proeven we de amuses. Dit zijn soesjes gevuld met Reypenaer kaas en olijf tapenade. Daarnaast een erwtensoepje met crème fraîche en selderij, en een krokant hoorntje met pompoen en gember. Vooral het hoorntje is erg lekker!

Arne heeft voor mooie restaurants gewerkt voordat hij ADAM opende. In Amsterdam o.a. bij Bussia en daarbuiten bij Tante Koosje in Loenen aan de Vecht en Vrienden van Jacob in Santpoort. Met deze ervaring wil hij bij ADAM heerlijke gerechten bereiden met behoud van een ontspannen sfeer.

Restaurant ADAM aan de Overtoom in AmsterdamOns eerste gerecht is een rouleaux van sliptong met lardo, quinoa, avocado, komkommer en radijs, bouillon van komkommer en ponzu. De geur van de komkommer komt ons helemaal tegemoet as het gerecht wordt gepresenteerd. Heerlijk fis! In het glas een Grauer Burgunder van het duitse huis Braunewell.

Voor het tussengerecht wederom een Duitse wijn. Een Riesling classic van Eymann in Pfalz. Een heerlijke wijn met een vleugje petrol maar overduidelijk tonen van peer. Op ons bord behoorlijk wat smaken in een gerecht. Gegrilde corvina en inktvis met aubergine, kaviaar, crème van waterkers, marmelade gember/rode peper, grapefruit, schuim gember en koriander.

Restaurant ADAM aan de Overtoom in AmsterdamWe vervolgen met een herten filet met kruidkorst van lavas, topinamboer, rode kool in zoet zuur van koolraap, bundelzwam, polenta en jus van lavas. Voor de wijn switchen we nu naar Oostenrijk. St Laurent van Umathum. Deze heeft een lange afdronk en we proeven een duidelijke aanwezigheid van drop en een beetje laurier.

Restaurant ADAM aan de Overtoom in AmsterdamHet favoriete gerecht van de avond is het dessert. Een mooie mousse van melkchocolade, compote van gepocheerde ananas, ijs van yoghurt en merengue van hibiscus en roze peper. Aangezien ik niet zo’n enorme zoetekauw ben laat ik de dessertwijn nog wel eens voor wat hij is. Maar niet in dit geval. We krijgen de MR Moscatel van Telmo Rodriquez uit Malaga. Wat een fijn glas! Hij heeft tonen van citrus, tropisch fruit en acaciahoning. Heerlijk in balans en een fijne afsluiter van ons diner. Deze wijn is het onthouden waard voor een volgende keer.

Restaurant Adam

Overtoom 515 A

1054 LH Amsterdam

Lees ook: terrassen in Amsterdam, de beste sushi van Amsterdam of restaurants in Amsterdam Oost.