Table d’hôte in Amsterdam

Table d'hôte in Amsterdam

De table d’hôte vindt haar oorsprong in Frankrijk. Volgens goed Frans gebruik kunnen gasten van een Chambre d’hôte aanschuiven aan de tafel van de gastheer voor het diner. De gastheer serveert dan doorgaans een dagmenu voor een vast prijs. Ofwel, je eet wat de pot schaft.

Het leuke is bij dit concept dat gasten bij elkaar aan een tafel komen te zitten en dat brengt vanzelf interactie met onbekende lotgenoten op gang. Een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te verbinden.

Dit table d’hôte principe werd al enige jaren door restaurants als Marius en Gebr. Hartering gebruikt. En met succes. Beide restaurants staan er zelfs bekend om. Sinds kort kunnen we behalve bij deze gevestigde orde ook een paar nieuwe zaken toevoegen aan het rijtje.

Gebr. Hartering

Paul en Nick nodigen hun gasten uit in hun restaurant om aan te schuiven voor het menu van de dag. Je hebt bij de broers de keuze uit een 5 of 7-gangen menu waarbij ze altijd koken met pure ingrediënten die perfect bij het seizoen aansluiten.

Table d'hôte in Amsterdam
Marius

Marius

Chef Kees kookt iedere dag een wisselend 4 gangen markt menu in de stijl van de verfijnde plattelandskeuken. In het knusse restaurant aan de Barentszstraat staan 2 lange aanschuiftafels maar je kunt ook een privé tafeltje krijgen als je liever apart zit.

Table d'hôte in AmsterdamWinehouse SOMM

In oktober introduceerde Winehouse SOMM haar table d’hôte avond en dit was meteen een groot succes. Met steeds een ander thema zal de laatste zaterdag van de maand bij deze wijnbar in het teken staan van dit Franse gebruik. Hier heb je gegarandeerd een culinaire avond en zal chef Sascha je verrassen met mooie klassiekers. Lees hier meer over Winehouse SOMM.

Circl

Voor de iets minder uitgebreide variant kun je op alle werkdagen aanschuiven bij Circl aan de Zuidas. Hier heb je de keuze uit een twee of drie gangen menu. De hoofdrol is hier weggelegd voor groenten. Een uitgangspunt waar chef Rudolph Brand al veel mee heeft gewerkt bij zijn vorige werkgevers Vermeer* en Swych. Het doel van Circl is om te verbinden en om een horecaconcept neer te zetten waarbij zo min mogelijk verspild wordt. Dit zie je terug in de gerechten maar ook in hergebruiken van bouwmaterialen, kleding, en zelfs het regenwater om de toiletten mee door te spoelen. Vooruitstrevend! Lees hier meer over Circl.

Circl Amsterdam
Foto credits: FlorisHeuer

Pillows – The Living

Van maandag tot en met donderdag kun je aanschuiven aan de chef’s table in The Living. Een gastchef kookt hier voor maximaal 10 gasten een mooi driegangenmenu. Welke chef er kookt en wat hij kookt blijft steeds tot het laatste moment een verrassing.

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam of nieuwe restaurants in Amsterdam