Nieuwe restaurants in Amsterdam 2017

De horeca blijft echt booming in Amsterdam. Wekelijks openen er nieuwe restaurants en bars, de een is nog mooier en cooler dan de andere. Er is zo veel! Daarom delen we de leukste nieuwe zaken van dit moment:

MaMa Kelly: Absoluut talk of the town. Na het grote succes in Den Haag is het nu de beurt aan Amsterdam. De menukaart wordt gedomineerd door diverse bereidingen van kip en kreeft. Het interieur is absoluut opvallend te noemen want de zaak aan het Olympisch stadion beschikt over zo’n beetje alle roze tinten die je maar kunt bedenken. Lees er hier vast meer over.

Nacarat: Ron Blaauw heeft weer een prachtige zaak toegevoegd aan zijn imperium. Op de bovenste etage van Hudson’s Bay vind je zijn nieuwste aanwinst, ditmaal volledig in Oosterse sferen.

Bodon, La Grande Brasserie: Het Apollo hotel is volledig gerestyled met als opvallend thema: Sex! Tafelen in een mooi decor dus en dat betekent hier ook nog eens genieten van de klassieke Franse keuken. Chef Inan Sahin is verantwoordelijk voor de culinaire invulling en brengt zijn variant op escargots de Bourgogne, Tournedos Rossini en het bijzondere Canard à la presse. Na een bezoekje aan dit restaurant is de conclusie: Bodon is sexy as hell!

Nacarat

Circl: Het uitgangspunt bij dit restaurant aan Zuidas is de circulaire economie. Het gehele paviljoen is op een duurzame manier gebouwd en dit gedachtegoed komt terug in alles wat hier gedaan wordt. Ook in de keuken. Aan chef Rudolph Brand – voorheen Vermeer* – de mooie uitdaging om te koken zonder enige verspilling van ingrediënten. Groenten spelen hier een belangrijke rol en daarnaast wordt er gewerkt met Nederlandse producten zoals vlees van de Lindenhoff.

George Marina: Met een waanzinnig uitzicht over de Amstel is dit een fijne plek voor lunch, borrel of een diner. Deze jongste telg uit de George familie biedt veel echt George klassiekers en uiteraard in lijn met het nautische gevoel aan het water heel veel seafood. Daar krijgen we sowieso nooit genoeg van.

Prinz Wolf: Wijnbar Vyne heeft plaats gemaakt voor the one and only Prinz Wolf. Chef Michael Wolf – Wolf Atelier – presenteer hier het eerste tartaria van Nederland. Hij serveert 6 soorten tartaar – vlees, vis, vegetarisch en vegan – met matching cocktails. Een spannende combinatie!

Prinz Wolf

Shanghai Bistro: Heerlijk Asian Streetfood midden in de Pijp. Gerechten zoals dumplings, buns, spicy black bean mussels, hot & sour soep worden met een funky twist bereid.

SUSHISAMBA: Na Londen, New York, Miami en Las Vegas is het nu de beurt aan Amsterdam. Het bijzondere en kleurrijke restaurant serveert gerechten uit de Japanse, Peruaanse en Braziliaanse keuken. Niet bepaald bedoeld voor grijze muizen, het is hier heerlijk zien en gezien worden. Lees hier meer over SUSHISAMBA.

Spingaren: Aan de Herengracht hebben we een fijn restaurant en borrellocatie bij. Met de beste charcuterie en ingelegde groeten van de stad. Lees er hier meer over.

Spingaren

House of Watt: De huiskamer van Oost waar men kan werken, eten, drinken en de kinderen lekker kunnen spelen. Bij hun restaurant Firma Potschaft kun je dagelijks aanschuiven voor de maaltijd van de dag.

Pigs & Punch: Het vroegere Mystique is omgedoopt tot Pigs & Punch. De naam doet vermoeden dat ze hier vooral varkensvlees serveren maar er blijkt toch een breder aanbod te zijn. Al moeten we toegeven dat vooral de spareribs en de spicy varkenswangen hier geweldig zijn. Op het gebied van cocktails en punch weten de heren, die ook achter het succes zitten van Door74, absoluut wat ze doen.

Ferilli’s Caffè: De Beethovenstraat wordt sinds kort opgefleurd met het Italiaanse Ferilli’s Caffè. Een laagdrempeligere variant van het restaurant van The College Hotel. Met typische Italiaanse pasta’s en antipasti is dit een prima uitvalsbasis voor shoppingspree in deze winkelstraat.

Mr & Mrs Watson: Dit team is op een missie. En wel, ze willen met lekker eten de wereld veranderen. Op de kaart prijken vooral gerechten die passen in een vegan keuken.

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam 

MaMa Kelly Amsterdam
MaMa Kelly