Aanschuiven aan de Chef’s Table

Aanschuiven aan de Chef’s Table

De Chef’s Table wint snel aan populariteit. Front row zitten met je neus bijna in de keuken. Dat is wat we willen. We kennen de open keuken al een tijdje maar de echte Chef’s Table is next level. Bij deze restaurants zit je aan de pas terwijl de chefs voor je neus de gerechten bereiden. De interactie met de chefs geeft een nieuwe dimensie aan je diner. Te gek toch?

Maris Piper

Deze spot is super nieuw en nu al talk of the town. Aan de achterzijde van het restaurant vind je de exclusieve Chef’s Table. Chefs Guillaume de Beer en Davy van de Velde serveren hier in een intieme setting een geweldig menu met maar liefst 20 kleine gerechtjes. Sommelier Elske verzorgd de uitgebreide wine pairing. Je bent hier dus verzekerd van een flinke smaakexplosie én een avondvullend programma. Lees hier meer over het restaurant.

Dineren bij Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot
Richard en Thomas bij 212

212

Het gastronomische restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot is eigenlijk een grote Chef’s Table. Bijna alle plaatsen zijn rondom de keuken gesitueerd. Je zit aan een grote U-vormige bar waarbij iedereen dus die front row plek heeft. De chefs maken om de beurt een top gerechtje voor je dus er is veel interactie met de keukenbrigade. Op je bord krijg je ware kunstwerkjes met zeer verrassende smaken. 212 is trendsettend en niet voor niets hét restaurant waar alle ogen op gericht zijn.

Aanschuiven aan de chef's table
RIJKS

De Chef’s counter van RIJKS

De speciale Chef’s counter van Michelinsterrestaurant RIJKS biedt plaats aan 6 gasten. Van dinsdag tot en met zaterdag wordt aan deze bar een speciaal lunch of dinermenu geserveerd voor EUR 95,-. Het menu wordt uitsluitend aan deze counter geserveerd omdat er producten worden gebruikt die slechts op kleine schaal verkrijgbaar zijn. Of omdat Joris en zijn equipe authentieke bereidingswijze toepassen die alleen haalbaar zijn voor een beperkt aantal gerechten.

Aanschuiven aan de Chef’s Table
Ciel Bleu

Ciel Bleu

Vanaf de 23e etage heb je vanaf deze Chef’s Table een waanzinnig uitzicht over de stad. Dit twee sterrenrestaurant behoort al jaren tot de top van Nederland en heeft haar strepen meer dan verdiend. Het is dan ook een ware beleving om hier aan te schuiven. De keukenbrigade staat hier onder leiding van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman maar de chefs staan afwisselend bij de Chef’s Table. Met de beste ingrediënten worden hier prachtige gerechten bereid zoals hun all time signature dish de Koningskrab met Oscietra Kaviaar & Beurre Blanc. Een absolute must try!

Restaurant Vinkeles

Op slechts een meter afstand van de kachel schuif je bij Vinkeles wel op een hele unieke plek aan de Chef’s Tafel. Deze is gesitueerd midden in de keuken én slechts voor twee personen. Erg exclusief dus! Na een warm welkom door Maître Casper Westerveld, serveren Chefs Dennis Kuipers en Jurgen van der Zalm hun signatuur gerechten. Denk hierbij aan Pommes Tsarine met Chinese Oscietra Kaviaar, sorbet van crème fraîche, aardappel en nootmuskaat. Een echte smaak explosie van koud, warm, ziltig en zoet. Gewoon genieten.  Nog zo’n smaak bom is de Langoustine met koolrabi, tijgermelk, rozenwater, avocado, citrus, Myouga gember, wortel en geitenkaas.  Deze Chef’s tafel verzorgt een bijzondere avondvullende beleving om niet te missen. Vileine gerechten, optimale gastvrijheid en een unieke locatie.

Aanschuiven aan de Chef's Table
Vinkeles

Bridges  

De Chef’s Table van dit Michelinsterrestaurant kan geboekt worden vanaf 2 personen en heeft in totaal slechts 6 plaatsen. Het is hier dus dineren in een zeer intieme setting. In het hart van de keuken serveert Executive Chef Andrès Delpeut een prachtig 8- gangenmenu, uiteraard met bijpassend wijnarrangement. De keuken van Delpeut is voornamelijk vis georiënteerd, altijd goed om vooraf te weten nietwaar?

Wil je meer lezen over deze restaurants? Check dan deze reviews over Restaurant 212, Maris Piper, en Ciel Bleu.

Zoek je het net buiten Amsterdam dan heeft Michelinsterrestaurant ML in Haarlem ook een te gek Chef’s Table concept. Lees hier meer over dit restaurant.