KU Kitchen & Bar: Japans eten is meer dan alleen Sushi

KU Kitchen & Bar: Japans eten is meer dan alleen Sushi

Aan de Utrechtsestraat in Amsterdam Centrum vind je KU Kitchen & Bar. KU – wat district in het Japans betekent – bestaat inmiddels bijna 5 jaar en is nog steeds een vertrouwd adres voor heerlijk Japans eten. Bij KU Kitchen geloven ze in eerlijke, goede en het liefst lokaal geproduceerde producten en dat proef je. En oh ja, bij KU vind je veel meer dan alleen sushi.

 We worden verwelkomd in dit gezellige restaurant en hebben geluk wanneer we plaats mogen nemen in een van de twee knusse bank zitjes. Manager Hiro is uiterst gastvrij en vertelt ons alles over het restaurant. Een leuk weetje is dat Hiro oorspronkelijk uit Japan komt en daar als architect werkzaam was. Hij gooide een aantal jaar geleden het roer volledig om. Hij kwam naar Nederland waar hij vanaf het begin af aan betrokken was bij KU. KU Kitchen & Bar: Japans eten is meer dan alleen Sushi

Bij binnenkomst is het eerste wat me opvalt de open keuken met daarin een Big Green Egg. Dat belooft wat bij een Japanner! Daarnaast valt mij ook het aantal vrouwen op dat in de keuken werkt. Later begrijp ik dat er bij KU maar liefst 70% vrouwen werken! En tot slot valt me het warme en gastvrije team op. Iedereen is zeer goed op elkaar ingespeeld en dat blijkt wanneer ik hoor dat het merendeel van het team al sinds de start met elkaar samenwerkt.

Door naar het eten, maar eerst een Kirin (Japans) biertje en glas Sauvignon Blanc uit Languedoc. De drankjes krijgen we samen met een op de Green Egg gestoomde avocado met rijstolie, limoen en soya saus. Geen woorden voor hoe lekker. Daarnaast gefrituurde aubergine met soya saus, lente-ui en knoflook, gezuurd met augurk. Heerlijk! En vergeet de overheerlijke Edamame niet, de Japanse groene sojabonen, die geroosterd zijn op de Green Egg en zijn afgemaakt met sesamolie en sesamzaadjes. KU Kitchen & Bar: Japans eten is meer dan alleen Sushi

Daarna volgt de sushi. Wist je dat sushi in Japan oorspronkelijk alleen geserveerd wordt tijdens speciale gelegenheden, zoals een feestje? Nou, en een feestje is het bij KU als we dit krijgen. Je ziet aan de sushi dat deze met liefde en aandacht bereid is. Bovendien smaken ze fantastisch, top!

Daarna volgt de nigiri zalm, die wordt aan tafel geflambeerd en is afgemaakt met een klein beetje Japanse mayonaise. Spannende en onverwachte entertainment aan tafel. En de smaak, die is echt heerlijk.

Als klap de vuurpijl worden we ook nog verrast met een Japanse Wagyu burger, wederom van de Big Green Egg. Om je vingers bij af te likken. KU Kitchen & Bar: Japans eten is meer dan alleen Sushi

Wat een geweldig leuk Japans restaurant is KU. Een blijvende aanwinst voor het centrum. Wij kunnen niet wachten op de uitnodiging van het 5-jarig bestaan in februari 2019, maar gaan heel graag daarvoor eerst nog een paar keer terug. KU Kitchen is een echte aanrader!

KU Kitchen & Bar

Utrechtsestraat 114

Amsterdam

Lees ook: De beste sushi restaurants in Amsterdam, Winehouse SOMM of Daalder in Amsterdam.