Restaurants in Amsterdam West

Restaurants in Amsterdam West

Amsterdam West is hot en er gebeurt dan ook weer meer dan genoeg in de horeca. Van Oud-West tot aan Westerpark, de Spaarndammerbuurt en de Houthavens. Je vindt hier super veel leuke restaurants. De leukste, beste of gezelligste restaurants in Amsterdam West vind je in dit lijstje:

Café Beurre

In Westerpark in het kleine Café Beurre een van de populairste restaurants van dit moment. Ze hanteren een kleine kaart met smaakvolle en originele vegetarische en vegan gerechten. Het restaurant heeft slechts een paar tafels en een klein terras waar je helaas niet kunt reserveren.

Restaurants in Amsterdam West
Café Beurre

Gitane

In de altijd gezellige Jan Pieter Heijestraat kun je voor een lunch, borrel of diner terecht bij Gitane. Hier komen smaken van over de hele wereld samen in een grenzeloos menu. En ook de wijnkaart zit vol verrassingen, waarbij de focus ligt bij natuurwijnen. Bij Gitane wordt gewerkt met locale leveranciers. Zo komen de wijnen van Wijnhuis Amsterdam, de kazen van Fromagerie Kef en de wildpluk van Casa Foresta. Een gezellige plek waar culturen samenkomen en elkaar beter leren kennen. De Griekse chef en eigenaar Angelo Kremmydas is zeker geen onbekende in de Amsterdamse horeca. Na NOPI (Ottolenghi) in Londen, werkte hij in Amsterdam bij Nacarat, Maris Piper, en BAUT.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023
Gitane

Café Binnenvisser

Een gezellig en knus restaurant. Het is er niet groot dus zorg dat je op tijd reserveert of op tijd een plekje aan de bar bemachtigd. Food wise kun je hier een betaalbaar menu verwachten met veel kleine gerechten. Er staan opvallend veel groentegerechten op de kaart. In je wijnglas vooral vin nature, dus dat moet je wel aanspreken en is niet voor iedereen weggelegd maar fans genoeg want Café Binnenvisser is super populair.

Restaurants in Amsterdam West
La Parole

La Parole

Een nieuwkomer in West! Om de hoek van de Foodhallen vind je restobar La Parole. Je eet hier typische bistro gerechten uit de Franse keuken. Denk escargots, coquilles, salade niçoise en steak tartare. Ze zijn 7 dagen in de week geopend voor lunch en diner, én ze hebben dus een lekker zonnig terras. Wat wil je nog meer?

Restaurants in Amsterdam West
Fotocredits: Morgan en Mees

Morgan en Mees

Deze stylish spot noemden we ook in ons lijstje met de leukste restaurants van Westerpark. Hier zit je op ieder moment van de dag goed. Voor ontbijt, lunch, diner, borreltje of een koffietje. We like!

Kien

Dit toegankelijke restaurant vind je aan het Witte de Withplein. Eigenaren Joost en Bart leerden elkaar kennen in de tijd dat ze bij Vinkeles en The Dylan werkten. Samen gingen ze het avontuur aan om Kien te openen, waar hun gezamenlijke passie voor eten en drinken samenkomt. Persoonlijke service zit in hun dna, dus ondanks de toegankelijkheid van Kien zal het je hier tijdens een borrel of diner aan niets ontbreken. Lees hier de hele review.

Restaurant Kien in Amsterdam
Kien

Cantine de Caron

Op het Westergasterrein is Cantine de Caron the place to be. Je eet hier in een ongedwongen setting gerechten uit de Franse keuken van de bekende chef Caron. Lees hier de hele review.

Cantine de Caron in Westerpark

Cantine de Caron

Five brothers fat Champagneria

Voor cava en tapas moet je bij deze gezellige Champagneria zijn. Lekker aan de bar of een van de hoge tafels hangen, flesje cava in de koeler en je hebt ongetwijfeld een gezelligee avond.

Five Brothers Fat Champagneria wijnbars in amsterdam

Compartir

Compartir betekent delen in het Spaans. En dat is wat je hier doet met lekkere gerechten van eigenaresse Floor. Laat je tafel vol zetten met verrassende gerechten om gezellig samen te delen.

Restaurant Compartir aan de Spaarndammerstraat
Compartir

Lees hier welke restaurants we in Westerpark tippen, in de Houthavens van Amsterdam en in de Jordaan.