Restaurant Kien in Amsterdam

Restaurant Kien in Amsterdam

Restaurant Kien een van onze aanraders als je wil dineren in West. Deze tip deelden we al eens in ons lijstje met favoriete restaurants in Amsterdam West. We zijn zo enthousiast over Kien omdat het laagdrempelige restaurant écht goede gerechten serveert, mooie wijnen en de prijs kwaliteit verhouding dik in orde is.

Eigenaren Bart en Joost zijn wat mij betreft geslaagd in hun missie om een fijne plek te creëren waar hun passie voor heerlijk eten, goede wijnen en persoonlijke service samenkomt. De heren begrijpen gastvrijheid als geen ander en hebben jaren geleden samengewerkt bij een van de meest prestigieuze boutique hotels van Amsterdam: The Dylan. Joost was bar manager bij OCCO en Bart sommelier van Michelinsterrestaurant Vinkeles. Hierna gingen de vrienden een paar jaar ieder hun eigen weg totdat ze de handen ineen sloegen en begin 2020 Kien openden. Chef Stefan komt eveneens van The Dylan en verruilde Vinkeles voor Kien. Gedrieën meer dan genoeg ervaring dus.

Maar wat kun je nu verwachten bij Kien? We proefden verschillende kleine gerechten met uitgesproken smaken. Om te beginnen een lekker fris voorgerecht van in zoutkorst gepofte koolrabi met salsa verde, hazelnoot en ponzu. Dit was meteen een van mijn favorieten van het diner.

Restaurant Kien in Amsterdam

Een ander succesgerecht is de geblakerde kool met cantharellen, piccalilly, zwarte knoflook en miso. Een top gerecht voor dit herfstseizoen. Ik zou hem zeker bestellen bij een volgend bezoek.

Uiteraard is er ook veel aandacht voor de wijn. Bart heeft voor ons een mooie Chablis 1er Cru Montmains van Domaines de Malandes uitgezocht. Een verfijnde en elegante wijn die je heel goed kunt doordrinken bij de verschillende gerechten. Top keuze!

We vervolgden ons diner met hun klassieker: geschroeide venkel met geitenkaas, macadamia en saus van passievrucht en kokos.

Restaurant Kien in Amsterdam

Als hoofdgerecht serveert Stefan een malse zwezerik met Waldorf salade en beurre blanc. Ook dit is een lekker gerecht, zonder al te veel poespas.

Restaurant Kien in Amsterdam

Tot slot een eenvoudige maar smaakvolle coupe slagroomijs met gezouten karamel, chocolade en macadamia noten.

Restaurant Kien in Amsterdam

Ook voor een gezellige borrel is Kien trouwens een goede locatie. Het terrasseizoen ligt nu net achter ons, maar in de zomer hebben ze een ruim en zonnig terras met avondzon dat je zeker even moet onthouden voor volgend jaar.

Restaurant Kien

Witte de Withplein 43

1057XN Amsterdam

Lees ook: restaurants in Westerpark, de beste sushi van Amsterdam en proeven, eten, slapen in de Champagnestreek.