Restaurant Compartir aan de Spaarndammerstraat

Restaurant Compartir aan de Spaarndammerstraat

Restaurant Compartir heeft afgelopen zomer haar deuren geopend aan de Spaarndammerstraat. Je vindt haar naast de Pizzabakkers en recht tegenover Café De Walvis. De knusse pijpela is een fijne aanvulling op de bestaande horeca in deze straat. Het populaire BAUT Spaarndammerstraat gaat binnenkort dicht om in Zuid op een nieuwe plek te openen. Dus een paar nieuwkomers zoals Compartir zorgen voor een frisse wind.

Eigenaresse Floor Reitsma heeft ook al jaren haar eigen cateringbedrijf genaamd Borrelplank Amsterdam. Deze dame weet dus precies welke bites en wijnen ze aan de Amsterdammers moet presenteren in haar nieuwe restaurant. Restaurant Compartir aan de SpaarndammerstraatDoor de Spaanse naam die het restaurant draagt en de Spaanse namen op de kaart was mijn eerste gedachte dat er ook puur uit de Spaanse keuken gekookt zou worden. Maar als je beter kijkt zie je invloeden uit alle windstreken.

Uit de categorie para picar bestellen we wat manchego met rozemarijn en reuzel van Iberico varken. Daarnaast de artisjok met grof zout en een vinaigrette van groene kruiden. Deze bites gaan goed met de onze witte Rioja van het huis Nivarius.

Restaurant Compartir aan de SpaarndammerstraatWe vervolgen met twee gerechten uit de categorie para compartir. Om te beginnen de geroosterde spitskool met dashi beurre blanc en fijngehakte amandelen. Daarna volgt de eend met fijne pastinaakcrème en portsaus. We doen de naam van het restaurant eer aan en delen alle gerechten. Voor wie het nog niet door heeft, compartir betekent namelijk delen in het Spaans.

Het restaurant zit op deze vrijdagavond vol met twintigers en dertigers die gezellig een hapje komen eten of aan de bar een borreltje doen.

Restaurant Compartir aan de SpaarndammerstraatDus, ben je op zoek naar een leuk middenklasse restaurant voor een ongedwongen avond in Amsterdam West? Dan zit je hier helemaal goed. Daarnaast nodigt de bar ook uit om alleen voor een wijntje of een glas cava met een kleine bite aan te schuiven.

Lees ook: Restaurants in Westerpark, restaurants in de Jordaan of de beste sushi van Amsterdam.