Restaurants in de Houthavens Amsterdam

Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de Houthavens

De Houthavens is de nieuwste wijk van Amsterdam en hier gebeurt veel. De luxe woningen worden hier in rap tempo uit de grond gestampt en natuurlijk hoort goede horeca hier ook bij. De Houthavens liggen aan het IJ en aan de kade vind je dan ook de meeste restaurants. Want dat uitzicht over het water is immers goud. Dit zijn op het moment de leukste restaurants in de Houthaven Amsterdam.

Lars Amsterdam

Restaurant Lars*

Voor fine-dining in de Houthavens moet je absoluut bij Michelinsterrestaurant Lars zijn. Chef en eigenaar Lars Scharp heeft jaren als sous-chef bij Aan de Poel** gewerkt en verwezenlijkte in 2018 zijn droom door restaurant Lars te openen. Het resultaat is een prachtig restaurant met rondom zicht over het IJ. Een bijzondere locatie waar je culinair helemaal in de watten wordt gelegd. Lees hier meer over onze dinerervaring bij dit restaurant.

Lunchen op het terras van Vessel Kitchen & Bar in de Houthavens
Vessel

Vessel Kitchen & Bar

Restaurant Vessel vind je in het nieuwe hotel Boat & Co. Dit is echt een all day spot waar je kunt werken, wat drinkt of afspreekt om een hapje te eten. Chef Ricardo van Ede zwaait de scepter in de keuken en serveert hier eigentijdse maar toegankelijke gerechten. Het terras van Vessel is absoluut een super chille plek. Prachtig ingericht en met uitzicht over het IJ. Een terras waar wij zeker vaker te vinden zullen zijn. Lees hier meer over onze lunch bij Vessel.

Anne&Max Houthavens

Deze keten behoeft in Amsterdam weinig uitleg volgens mij. Een beproefd concept voor een gezellige lunch en een lekker kopje koffie. Anne & Max Houthavens heeft trouwens ook een groot terras dat de hele dag in de zon ligt. Top plekje dus!

Restaurants in de Houthaven Amsterdam

Hebben we een goede spot gemist in de nieuwe Houthavens van Amsterdam? Mail ons dan als je nog een tip hebt voor de redactie. Mailen kan naar info@thecitizen.nl

Lees ook: de leukste restaurants in de Jordaan, de leukste restaurants in Westerpark of check waar je de beste sushi van Amsterdam kunt eten.

Lunchen op het terras van Vessel Kitchen & Bar in de Houthavens
Vessel