Michelinsterchef Wim Severein opent restaurant The Millèn in Rotterdam

Michellinsterchef Wim Severein opent restaurant The Millèn in Rotterdam

We sloten 2017 af met een overzicht van de leukste nieuwe restaurants in Rotterdam. En kunnen er begin dit jaar ongetwijfeld alweer eentje aan de lijst toevoegen. In de Milleniumtoren tegenover het centraal station van Rotterdam opent Chef-kok Wim Severein dit voorjaar namelijk zijn eigen high-end restaurant: The Millèn. En het kan haast niet anders dan dat dit een echte culinaire aanwinst voor de stad gaat worden!

The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant in het Marriott Hotel Rotterdam. Severein sluit daarmee aan bij een indrukwekkend lijstje van sterrenchefs die een eigen restaurant openen in een luxe hotel in een grote (Internationale) stad. Het gloednieuwe restaurant is straks te vinden op de eerste etage in de Milleniumtoren, een van de gebouwen die mede de herkenbare skyline van ‘Manhattan aan de Maas’ vormt. De gunstige ligging, tegenover het centraal station, zorgt ervoor dat de vele toeristen, grote bedrijven in het Rotterdamse zakengebied en natuurlijk  de Rotterdammers er een langverwacht high-end culinair adresje op loopafstand bij krijgen! Michellinsterchef Wim Severein opent restaurant The Millèn in RotterdamVerfijnd zonder opsmuk

Wim Severein is de voormalig chef van het restaurant in het Wereldmuseum, waar hij sinds 2013 een Michelinster mocht voeren. Nadat dit restaurant de deuren sloot, was Severein klaar voor een nieuwe uitdaging. Het openen en inrichten van zijn eigen restaurant is dan ook een droom die uitkomt. Wat we kunnen verwachten van deze nieuwe plek?

Met een signatuur die hij zelf omschrijft als: “puur, eerlijk en herkenbaar” blijft Severein doen wat hij al jaren zo succesvol doet in de keuken. En dat is het presenteren van fijne gerechten van een hoogstaand niveau. Waarbij respect van het product voorop staat, zonder overbodige opsmuk van smaken. Hiermee hoopt hij snel weer die felbegeerde Michelinster terug te verdienen.

The Millèn opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. De opening van het restaurant is de laatste stap in de restyling van het Marriott Hotel in Rotterdam. Nou, wij kunnen niet wachten om aan te schuiven! Michellinsterchef Wim Severein opent restaurant The Millèn in RotterdamThe Millèn

Weena 686

Rotterdam

Lees ook: Restaurants in Rotterdam en wijnbars in Rotterdam.