Dineren in de avondzon in Amsterdam

Dineren in de avondzon - Amsterdam

Wat een heerlijke start van de zomer! Met deze zomerse temperaturen kunnen we ons verheugen op eindeloos terrashangen. Ik vind het altijd extra genieten als je na je werk nog tot in de late uurtjes buiten kunt zitten in de avondzon. Die terrassen zijn schaars dus we delen hierbij onze favorieten om te dineren in de avondzon.

Mossel en Gin

Een van mijn favoriete plekjes in Westerpark en dat komt met name door het terras en sympathieke bediening. De naam verraadt al welke gerechten en drankjes de menukaart domineren. Dus hou je hier niet van, dan wordt de keuze wat beperkt.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
Hangar

Hangar

Met een weids uitzicht over het IJ heb je hier de hele dag zon. Tijdens deze zomerse avonden heb je hier snel al wat extra verkoeling wat het hier al snel extra aangenaam maakt.

Strandzuid 

Al ruim 10 jaar een bekende plek in Zuid waar je tot laat in de zon zit. In 2017 is Strandzuid in nieuwe stijl heropend en is het terras flink uitgebreid. De sfeer is easy going en dat vind je terug in de kaart. Met beach bowls, salades en gerechten van de Josper. Bestel er een glaasje MIP Rosé bij en ga lekker achteroverleunen.

Terrassen in Amsterdam
Strandzuid

Café Cook

Dit gezellige eetcafé in de Baarsjes is een prima plek om een hapje te eten of gewoon gezellig te borrelen. Op de menukaart vind je toegankelijke gerechten zoals buratta, entrecote met lekkere huisgemaakte frietjes en cheesecake. Een goede uitvalsbasis als je toch even naar buiten wil op een zomerse dag maar niet te uitgebreid wil eten.

Marathonweg

Op steenworp afstand van Zuidas is dit een plek waar zakenlui en bewoners van Zuid elkaar treffen. Hier heerst vooral een ons kent ons sfeertje. Ondanks dat je hier in het sjeike Zuid zit is de menukaart heerlijk toegankelijk gebleven.

Dineren in de avondzon in Amsterdam

Café Restaurant Amsterdam

Aan de achterzijde van het restaurant ligt een lekker terras aan het water. Tijdens de aller heetste dagen zit je het beste onder de met druivenranken begroeide pergola. Aan de waterkant zit je het langste in de zon. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Dineren in de avondzon

Cannibale Royale in de Pijp

Vleesliefhebbers kennen de restaurants van Cannibale Royale ongetwijfeld. Bij locatie De Pijp kun je op het terras bij de brug aan de Ruysdaelkade dineren in het laatste avondzonnetje.

George WPA

Bij George aan de Willemparkweg in Amsterdam Zuid heb je de hele middag en avond zon op het terras. Op de kaart vooral gerechten uit de Franse keuken. Ook de sfeer op het terras doet Frans aan. Met kleine bistro tafeltjes, wit linnen, olijfbomen en witte parasols.

Serre

In de tuin van hotel Okura zit je helemaal goed op het terras van Serre. Heerlijk relaxed met uitzicht op de gracht is het hier heel goed toeven tijdens deze zwoele zomeravonden. Dineren doe je hier op niveau want dit restaurant is met een Bib Gourmand bekroond. Lees hier meer over Serre.

Dineren in de avondzon - Amsterdam

Serre foto: Diederik van der Laan / Photo Republic.

The Harbour Club

Je moet er een klein stukje voor de stad uit maar dan krijg je er een top plek voor terug. Hier zit je de hele dag heerlijk in de zon. Een setting met wit wapperend linnen op de tafels, oesters, sushi of een mooi plateau fruits de mer en royaal gevulde glazen.

Pllek

Nog zo’n gezellige plek in Noord. Ook hier hebben ze tot laat zon op het terras en natuurlijk het stadsstrand. Op de toegankelijke kaart vind je opvallend veel vegetarische en veganistische gerechten. Reserveren kan helaas niet op het terras dus het is een kwestie van op tijd op het pontje stappen en een plekje bemachtigen.

Terrassen in Amsterdam
Pllek

George Marina

Deze vestiging van de George groep vind je aan de Spaklerweg. Vanaf het riante terras heb je uitzicht op de kleine haven dus er is genoeg te zien. Op de dinerkaart vind je vooral veel seafood en sushi. Lekker lichte gerechten dus voor de warme zomeravond.

Lees ook: Franse restaurants en terrassen in Amsterdam.