De leukste strandtenten in Bloemendaal

De leukste strandtenten in Bloemendaal

Eindelijk zomers weer! Vakantie in eigen land wordt extra fijn aan de kust, en helemaal in het bruisende Bloemendaal. Van het strandbedje huren tot uitgebreid lunchen op het strand of de dag afsluiten met een glas wijn bij de ondergaande zon. Het kan allemaal bij een van de vele strandtenten in Bloemendaal. 

Republiek

De absolute hotspot is Republiek. Deze strandtent in Bloemendaal aan zee was al erg populair maar sinds de grondige verbouwing is het er nog drukker. Deze strandtent is het hele jaar geopend en is voorzien van een hip Balinees interieur. Op de enorme vlonder staan gezellige zitjes voor het betere terrashangen en tafeltjes voor lunch en diner. De kleine menukaart biedt smaakvolle (kleine) gerechten. Deze luxe beachclub onderscheid zich echt van de andere strandtenten in Bloemendaal, maar daaraan hangt dus ook een ander prijskaartje. Just saying…

De leukste strandtenten in Bloemendaal
Republiek

Parnassia aan Zee

Aan de rand van de Nationaal Park Kennemerduinen ligt Parnassia aan Zee. Dit strandpaviljoen is het hele jaar geopend en leent zich niet alleen voor een bezoek op een zomerse dag maar is ook een mooi start of eindpunt als je een wandeling maakt door de duinen.

De leukste strandtenten in Bloemendaal
Republiek

De bekende beachclub Bloomindale in Bloemendaal aan Zee bestaat helaas niet meer vanwege brand.

Woodstock 69

Een begrip in Bloemendaal is Woodstock. Bij deze strandtent zijn al de nodige strandfeesten geweest de afgelopen decennia. Eentje om zeker eens geweest te zijn. Voor een borreltje of een strandfeestje in Bloemendaal.

De leukste strandtenten in Bloemendaal
Woodstock 69 © Jaap Beyleveld

Rapa Nui

Voor een ongedwongen dagje strandhangen is Rapa Nui een prima stek. Geen pretenties maar gewoon een leuke kleurrijke all-day spot waar je gemakkelijk naar binnen wandelt.

Rapa Nui Bloemendaal
Rapa Nui

Check voor meer beachy tips mijn nieuwe boek! In Aan de Kust neem ik je mee naar bijzondere accommodatie, de beste restaurants, beachclubs en leuke dingen om te doen aan de Nederlandse kust. Bestellen doe je via deze link op Bol.com.

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust

Later aan Zee

De Castelnau lounge van Later aan Zee is de plek als je op zoek bent naar een groot tweepersoonsstrandbed om de hele dag op te chillen. Fles Castelnau champagne in de koeler, wat bites erbij, relaxte muziek uit de speakers. Dat werk. Een bed met parasol huur je voor 50,- per dag.

Lees ook: lunchen in Haarlem, de leukste strandtenten van Nederland, strandtenten in Noordwijk of Zandvoort.

De leukste strandtenten in Bloemendaal
Woodstock