Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTS

Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTS

Guts & Glory heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe GUTS. Na 4 jaar waren eigenaren Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden toe aan vernieuwing en wordt het restaurant voorgezet met een ander concept.

Bij GUTS staan stoere gerechten op de kaart. Er is een vast basis menu dat uit vier gangen bestaat welke je naar eigen inzicht kunt uitbreiden met een of twee à la carte gerechten. De gerechten zijn origineel en hebben duidelijk veel internationale invloeden. Tijdens de lunch proeven wij veel verschillende a la carte gerechten.

Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTSWe starten met heerlijke langoustines met mayonaise en salsa van zeevenkel gevolgd door zwezerik nuggets met romige tomatillo-salsa verde. Een verrassende maar sublieme combinatie. Nog een échte aanrader zijn de scheermessen met xo-saus en spinazie. Deze zijn super mals en onwijs smaakvol. Het zijn gerechten die ik nergens anders tegenkom in Amsterdam. Iedere maand openen nieuwe restaurants, toch zijn er maar weinig die spannende combinaties zo goed laten slagen. Bij GUTS zijn ze spot on!

Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTS

De huisspecialiteit is een vis van de barbecue, deze wisselt naar gelang het seizoen. In ons geval wordt een hele tarbot geserveerd. Je kunt deze in zijn geheel aan tafel delen met je gezelschap. Tijdens de lunch kan deze special ook buiten het menu om besteld worden. Na de tarbot volgt ook de gelakte lamsschenkel die we wederom samen delen. Bij het lam komt een puree van olijven, deze heeft echt een prachtige intense smaak. Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTS

Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTSSommelier Elske Mostert serveert voornamelijk natuurwijn bij GUTS. Ze selecteerde een aantal toegankelijkere wijnen die goed passen bij deze stoere keuken. Voor de echte liefhebbers van natuurwijn staan ook een aantal echte funky wijnen op de kaart. Aan mij is too funky niet helemaal besteed maar de wijnen tijdens deze lunch zijn zeker goed. Vooral de Gewürztraminer Les Pirouettes van Pet-Nat die bij het dessert van bloedsinaasappel en geitenhangop wordt geserveerd is opvallend mooi.

Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTSHulde aan het team van GUTS. Met dit nieuwe concept, fantastische gerechten en een opgefrist stoer interieur is dit restaurant zeker een bezoekje waard. Zeker als je een liefhebber bent van hun andere restaurant Breda is dit er eentje die je ook zelf moet ervaren.

Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTSIn deze nieuwe vorm kun je overigens ook even binnenwippen voor een glas wijn en wat bites zoals charcuterie of de zwezerik nuggets aan de bar.

GUTS

Utrechtsestraat 6

Amsterdam

Check de website om een tafeltje te reserveren.

Lees ook over Maris Piper, Winehouse SOMM of brasserie Carstens.

Guts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTSGuts & Glory transformeert in het nieuwe stoere GUTS