Koken in de keuken van La Rive

Koken in de keuken van La Rive

Het is niet bepaald alledaags maar wij hadden de unieke kans om eens letterlijk een kijkje te nemen in de keuken van restaurant La Rive. 

Met vijf vriendinnen mocht ik de keuken in duiken om er zelf aan de slag te gaan. Wat een cadeautje. Het begon allemaal een jaar daarvoor toen ik voor de eerste keer heb gegeten in La Rive. We waren meteen verkocht. We hebben fenomenaal lekker gegeten en die avond heeft absoluut indruk gemaakt.

Toen deze foodies daarna te horen kregen dat ze een workshop kregen van de chefs die hier de scepter zwaaien waren we natuurlijk helemaal in onze nopjes. Hoe leuk is het dat Chef Roger Rassin en zijn rechterhand souschef Keng Vichianrat wel een dagje met ons aan de slag wilden?

Koken in de keuken van La Rive
Mini magnums met foie gras
Koken in de keuken van La Rive
De reerug

Aan ons de uitdaging om onder begeleiding van deze twee top chefs een 3-gangen menu te bereiden. Met de wetenschap dat we die lunch na alle noeste arbeid ook zelf mochten nuttigen wordt het natuurlijk dubbel leuk. Met de mouwen opgestroopt, de messen geslepen en een kokssloof voorgebonden konden we aan de slag. Je staat ervan versteld hoeveel werk er eigenlijk in een menu gaat zitten. Alles wordt volgens de klassieke Franse keuken vanaf de basis gemaakt. Aan de slag dus met het fileren van de zeetong, we nemen hele reerug onder handen, leren hoe we de oesters open kunnen maken, pocheren, er worden sauzen gemaakt en bouillon getrokken, frangipane gemaakt en nog heel veel meer.

Vele kook- en snijtechnieken passeren de revue. We leren veel maar het belangrijkste is dat we vooral heel veel lol hebben met elkaar in die keuken. Het zal er in de avond tijdens de service ongetwijfeld bloedserieus aan toe gaan maar tijdens deze workshop is het vooral ontspannen en gezellig. Koken in de keuken van La Rive

Al zeg ik het zelf, het eindresultaat mocht er wezen. Het menu was waanzinnig lekker! Na uren koken mochten we dus uitgebreid tafelen in de prachtige wijnkamer van La Rive. Ook een feestje. Hoe vaak krijg je nu de kans om met zo’n gezelschap op zo’n bijzondere locatie te eten? Ster of geen ster La Rive behoort tot de top van Amsterdam. Wij zijn in ieder geval een onvergetelijke ervaring rijker.

Intercontinental Amstel Amsterdam

La Rive

Professor Tulpplein 1

Amsterdam

Wil je zelf ook wel eens de keuken van La Rive induiken? Check dan hier de mogelijkheden voor de kookworkshop.

Lees ook: MOS Amsterdam en ‘T Amsterdammertje.

Koken in de keuken van La Rive
Reerug met cantharellen

Koken in de keuken van La Rive