RIJKS X Villanos

RIJKS X VILLANOS

Komend weekend staat er bij Restaurant Rijks weer een bijzonder menu op de planning. Sinds de opening in 2014 ging Chef Joris Bijdendijk al vele interessante samenwerkingen aan. En niet met de minste Chefs. Ondermeer Chef André Chiang (van André in Singapore & Raw in Taiwan), Yotam Ottolenghi (Nopi, London) Vigilio Martinez (Central in Lima) als Frederik Berselius (Aska, New York).

Ook voor de komende editie heeft hij weer een pareltje gevonden; Chef Nicolas Lopez van restaurant Villanos en Bermudas (Bogoto, Colombia). Samen maken zij zich drie dagen sterk om geld in te zamelen voor het Latijns-Amerikaanse Doel ICCO.
Een ontwikkelingsorganisatie die kansarme boeren de aanbieding maakt om de koksopleiding te volgen. Hiermee bieden ze de jongeren veel meer dan alleen een kans op een goede toekomst.
Ze bieden kennis voor een beter leven. Het werk zorgt voor een toekomst, en de kennis zorgt dat ook mensen met minimuminkomen gezond voedsel kunnen eten.

Het is niet voor het eerst dat Joris zich als jonge talentvolle chef duidelijk profileert als een weldoener. Al jaren maakt hij zich proactief hard om bijvoorbeeld voedselverspilling in de voedingsindustrie tegen te gaan. Een voorbeeld hiervan is het Geitenbok diner dat jaarlijks terug keert. Daarnaast staat Joris bekent als kok die graag het hele product verwerkt. Niet alleen de top delen, ook de schil en minder favoriete stukken.

Rijks
RIJKS

Deze kennis brengt hij graag over naar de nieuwe generatie. Hierin vindt Bijdendijk in Nicolas Lopez zijn gelijke. Mooi om te zien dat de nieuwe generatie chefs meer willen zijn dan alleen een goede kok. Ze bieden een (kennis) platvorm voor de volgende generatie én dragen ook nog eens bij aan het goede doel.

Maar zelfs zonder deze nobele achtergrond is het meer dan de moeite waard om te reserveren voor komend weekend. Want los van zijn idealen is Nicolas ook gewoon de nummer 15 in de lijst van Latijns America’s beste 50 Chefs.

Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 wordt er een speciaal 5-gangen lunch menu à € 85,- per persoon geserveerd en een 8-gangen diner menu à € 120,- per persoon. Check deze link voor meer info.

Mis het niet!

Restaurant Rijks
Museumstraat 2
Amsterdam

Lees ook: Lars Amsterdam, Daalder of Winehouse SOMM.