Dry January saai? Niet nodig met deze tips voor lekkere mocktails!

Dry January saai? Niet nodig met deze tips voor lekkere mocktails!

Na een gezellige oudjaarsnacht luiden we ook dit jaar in met goede voornemens.
Zo gaan we meer sporten, gezonder eten en zoals zo vele tegenwoordig doen…een “dry January”.
Dat klinkt vaak alsof er geen mogelijkheden meer zijn om “iets leuks te gaan doen”. Want ook ik vind dat glaasje wijn of die gin-tonic wel erg lekker.

Een aantal tips om je voornemen te bewaken, maar niet te stoppen met genieten!
Het is Dry January….tijd voor virgin cocktails oftewel mocktails.

Flying Dutchman Cocktails
Nederlands beste cocktail maakster opende in 2018, samen met Timo Janse, deze unieke cocktail bar. 7 dagen per week en 365 dagen per jaar kan je aan de Singel terecht voor de meesterwerken van de hand van Tess. Op de kaart prijken naast een compass om je alcoholische roots te vinden enkele non-alcoholische cocktails die tijdens een borrelavond niet misstaan. Bijvoorbeeld de Seedlip Spiced Daquiri, gemaakt met onder andere Seedlip Spice 94, limoensap en suikersiroop. Meest speciaal is de Esschi. Een heerlijke cocktail gemaakt met hibiscus siroop, limoensap, vleugje azijn en een shot espresso.

Bluespoon
De bar en restaurant van het Andaz hotel aan de Prinsengracht. Een perfecte plek voor een lazy en crazy dry January dag. Niet alleen serveert Bar Manager Martin de mooiste mocktails en cocktails maar ook de gerechten van Chef Sander misstaan niet. Het Crazy gedeelte zit hem naast de samenstelling ook in de namen van de cocktails. Allen geïnspireerd op het bekende Alice in Wonderland verhaal. Bij Bluespoon kan je in januari je echt even terugtrekken in je eigen cocon en genieten van heerlijke cocktails en uitzicht op de Prinsengracht. Met zoveel afleiding heb je gewoon geen alcohol meer nodig.

Dry January saai? Niet nodig met deze tips voor lekkere mocktails!

Twenty Third Bar

Op gepaste hoogte, de drieëntwintigste verdieping van het prestigieuze Okura hotel, is dit een bar die je een unieke inkijk geeft in authentiek Amsterdam. Niet alleen door het adembenemende uitzicht dat ver rijkt over de Pijp en centrum, maar ook door de invulling van de cocktail kaart. Scannend door de kaart, maak je een wandeling door de stad. Van het Vondelpark naar de Zeedijk en zelfs je oma komt op bezoek. Slechts enkele van de unieke cocktails die Bar Manager Marc Wüst presenteert. Non-alcoholisch kom je hier ook zeker aan je trekken met de heerlijke huisgemaakte “lemonade” of de Artis Shake. Die niet alleen verwijst naar de oudste stadsdierentuin van Europa, maar die ook dat warme gevoel van vroeger naar boven haalt. Aanrader tijdens deze koude dagen om je te laten verwarmen in Bar Twenty Third! 

Moer

Bij MOER vind je niet alleen de groentjes in de heerlijke gerechten. Maar ook in de cocktails. Heb je een favoriete groente, en wil je die graag omgetoverd zien in een drankje? Dat kan. Laat het de barman weten en hij tovert van jouw gekozen groente een ware cocktail… zonder alcohol natuurlijk. MOER’s mocktail is de perfecte match met de groente-gerechten op de kaart. Hello healthy new year!

Dry January saai? Niet nodig met deze tips voor lekkere mocktails!
MOER

OCCO
Gelegen in het charmante boetiek hotel The Dylan is OCCO een perfecte plek voor een winterse avond. Heerlijk bij de openhaard of aan de 13 meter lange bar is er genoeg plek voor een gezellige borrel. Ook tijdens Dry January sta je hier niet in de kou. Zo ontwikkelde OCCO eerder al een eigen non-alcoholische gin. Die perfect tot zijn recht komt in de Vir”Gin” tonic. Minder bekend maar zeker niet onbemind zijn de Pooh Bear. Net als de naam doet vermoeden en hartverwarmende cocktail van Early Grey honing en rood fruit. Of laat je mee reizen naar de meer tropische oorden met: The heart of the Fiti”, gemaakt met ananassap, grapefruitsap en Alpro kokos drank. Net als alle gezellige hoekjes om in weg te kruipen voor een onderonsje, vind je hier meer dan genoeg voor een uitgebreide Dry January borrel. Aanrader dus!

Lees ook: de beste sushi van Amsterdam, dineren bij Ciel Bleu en Daalder.