Brasserie Ambassade. Lunchen aan de Amsterdamse grachten

Brasserie Ambassade. Lunchen aan de Amsterdamse grachten

Aan de Amsterdamse grachten vind je Brasserie Ambassade. Het restaurant hoort bij het Ambassade hotel waardoor het iedere dag voor ontbijt, lunch en diner is geopend. Maar ook voor gasten die niet in het hotel verblijven is het de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen bij dit restaurant.

De kerstvakantie leent zich uitermate goed voor extra lange lunches. Zodra de meeste dingen van het to do lijstje zijn afgevinkt neem ik de tijd om met vrienden te lunchen. Dit keer namen we plaats bij Brasserie Ambassade. En wel aan het raam met top uitzicht over de Herengracht. Brasserie Ambassade. Lunchen aan de Amsterdamse grachten

We starten met een lekker glas champagne en proosten op het goede leven en de vriendschap. Ons eerste gerecht bestaat uit geglaceerde knolselderij met truffel en pijnboompitten. Een lekker licht begin. Wij nemen het menu van de chef maar op de á la carte kaart vind je vooral Franse klassiekers zoals Foie Gras, Steak Tartare, Franse uiensoep, Escargots en Confit de Canard.

Brasserie Ambassade. Lunchen aan de Amsterdamse grachtenWe zitten nog in het wildseizoen en daar sluit ons hoofdgerecht perfect op aan. Twee bereidingen van hert met stoofpeer, rode biet en paddenstoelen. Een heerlijk winters gerecht waar een volle Rioja bij geschonken wordt.

Brasserie Ambassade. Lunchen aan de Amsterdamse grachten

Kunstliefhebbers zitten hier goed want in de brasserie wordt je omringd door CoBrA kunst en boeken uit de privécollectie van de hoteleigenaar. Er is dus genoeg te zien op deze plek. Als je hier gaat lunchen of dineren reserveer dan een plekje aan het raam zodat je uitkijkt op de gracht. Een unieke plek in het centrum van Amsterdam.

Brasserie Ambassade

Herengracht 339

Amsterdam

Lees ook: Brasserie Carstens, Lars Amsterdam, Maris Piper of Winehouse SOMM.