Zeilen over de prachtige lagune van Bacalar in Mexico

Zeilen over de prachtige lagune van Bacalar in Mexico

Bacalar is bekend vanwege de prachtige lagune. Het water is hier zo helder en blauw dat het wordt vergeleken met de Malediven. Het is dan ook een must om een ochtend of middag te gaan zeilen.

Wij zijn gaan zeilen met Bacalar Sailing. Je kunt kiezen uit een catamaran of klassieke zeilboot. Daarnaast heb je de keuze om met een groep mee te gaan of een privé tour te boeken. Wij hebben gekozen voor de catamaran en deelden de boot met een leuk Frans koppel.

Zeilen over de prachtige lagune van Bacalar in Mexico

De tour duurt zo’n 3 uur en neemt je mee langs de highlights van de lagune. Zo zijn we gestopt om te snorkelen bij de cenote. Bacalar Sailing zorgt voor de snorkeluitrusting dus die hoef je niet zelf mee te nemen. Hierna maakten we een stop bij het Piratenkanaal en zijn we nog naar een stukje gevaren waar je met een beetje geluk 7 verschillende kleuren blauw ziet in het water. Het water is op sommigen stukken echt blauwer dan blauw. Dit is dan ook echt het hoogtepunt van ons bezoek aan Bacalar.

Je moet een beetje geluk hebben met het weer. In ons geval was het bij vertrek prachtig maar halverwege trok het helemaal dicht. Het water wordt er niet minder op maar het is wel jammer van het uitzicht en dat de foto’s hierdoor niet optimaal zijn geworden.

De beste restaurants van Bacalar in Mexico
La Cocalitos

Na je zeiltocht is het leuk om te gaan chillen bij Las Cocalitos. Hier kun je lunchen, zonnen en chillen in een van hangmatten in het water. Lees hier meer over deze spot en andere restaurants in Bacalar.

Voor meer informatie over de tour met Bacalar Sailing kun je hun Facebook pagina checken.

Lees ook: restaurants in Bacalar of onze reistips over PugliaSingapore of Marbella.

Ga je nog naar Tulum of Holbox? Check dan restaurants in Tulum en hotels en restaurants in Holbox.

Zeilen over de prachtige lagune van Bacalar in Mexico