De beste restaurants van Bacalar in Mexico

Zeilen over de prachtige lagune van Bacalar in Mexico

Het kleine Bacalar is bekend om haar prachtige lagune. Toch vind je hier nog geen hordes toeristen. Hierdoor is ook het aanbod van hotels en restaurants wat beperkt. Waarschijnlijk ben je maar een dag of 2 op deze bestemming en dan kun je met deze opties prima uit de voeten.

Bote de Leche

Een absolute must om te bezoeken voor diner. De eigenaresse heeft jaren in Barcelona gewoond en heeft deze invloeden meegenomen naar Mexico. Heerlijke gerechten, prima wijn, een super gezellige sfeer en fijne bediening maken Bote de Leche echt een top plekje. Het is een hele populaire spot dus reserveer je tafeltje of zorg dat je er op tijd bent.

De beste restaurants van Bacalar in Mexico
Bote de Leche

La Playita

Het restaurant is redelijk eenvoudig maar het unieke aan deze plek is het uitzicht. Je kijkt hier uit over de lagune waar je met een beetje geluk een mooie zonsondergang hebt. Een perfecte spot dus om te chillen met een cocktail in je hand. Op de uitgebreide kaart vind je verschillende Mexicaanse gerechten maar ook redelijk wat Internationale items. Voor ieder wat wils. Dit is overigens ook een prima plek om te borrelen en daarna door te gaan naar Bote de Leche voor diner. Ze bevinden zich op loopafstand van elkaar.

De beste restaurants van Bacalar in Mexico
La Playita

Las Cocalitos

Voor de lunch is dit een relaxte plek omdat je hier zo kunt doorlopen naar de lagune. Het restaurant is vrij eenvoudig en je zit hier op plastic stoeltjes. Op de kaart veel vlees- en visgerechten uit de lokale keuken. Prima maar niet spectaculair. Je komt hier namelijk niet voor de keuken maar voor het waanzinnige uitzicht op de lagune. Dit plekje kan linearecta in een travel magazine worden opgenomen. Vanaf de waterkant kun je gaan zwemmen in het kraakheldere blauwe water of in een van de hangmatten in het water gaan chillen. Ze vragen hier waarschijnlijk 50 Peso entree.

De beste restaurants van Bacalar in Mexico
La Playita

Lees ook: Zeilen op de lagune van Bacalar. Dit is een echte must als je in Bacalar bent!

Ga je nog naar Tulum? Check dan hier de tips voor restaurants in Tulum en hotels in Tulum.

Voor meer reistips check de blogs over: Puglia, Singapore, Barcelona en Malaga.