9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent

9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent

Singapore is een super leuke stad die je heel goed kunt combineren met een reis naar een andere bestemming in Azië. Ik heb de stad nu 4 keer bezocht in combinatie met Bali en Thailand. Deze stad is fijn omdat het veel Westers comfort biedt maar ook veel leuke authentieke elementen heeft. Op culinair gebied is er veel diversiteit. In een dag of 2 heb je de meeste dingen in de stad wel gezien maar hij is zeker een bezoekje waard. Dit zijn de leukste dingen die je wil doen:

 1. Raffles hotel – Het meest klassieke en iconische pand van de stad. Het is vernoemd naar De Brit Raffles, de oprichter van de stad Singapore. Dit koloniale pand is recent helemaal gerenoveerd en het is echt een must om hier te gaan kijken. De beroemde cocktail Singapore Sling komt hier vandaan dus dit is het drankje dat je drinkt in de prachtige binnentuin van het hotel. In de lounge van het indrukwekkende hotel kun je ook voor een luxe high tea plaatsnemen.  9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
 2. Marina Bay Sands – Sinds de opening een paar jaar geleden het boegbeeld geworden van Singapore. Als je hier overnacht heb je ook toegang tot het luxe zwembad bovenop het dak. Heel tof! Op dit dak kun je overigens ook gewoon een cocktail drinken gaan drinken. Vanaf deze rooftop heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. 9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
 3. Fullerton hotel – Dit pand was vroeger het oude postkantoor en net als Raffles ook zo’n koloniale icoon. Ze hebben naast het originele pand een nieuw luxe hotel geopend met uitzicht op Marina Bay Sands. Het is leuk om hier even rond te lopen en te lunchen of borrelen bij PS of een van de naastgelegen terrasjes.
 4. Lau Pa Sat – Ook wel de saté street genoemd. Hier wordt de weg s’avonds afgezet en serveren de verschillende stalletjes de lekkerste sateetjes. Het is vrij simpel maar heel erg gezellig en het eten is allemaal heel lekker. Probeer naast de saté ook eens de rog vleugel. Deze koop je bij de aangrenzende foodcourt.
  9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
  Lau Pa Sat

  9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
  Lau Pa Sat
 5. Burnt ends – Dit is momenteel een van de populairste (luxe) restaurants van Singapore. Je zit hier casual aan de bar met zicht op de open keuken waar je de chefs typische Australische BBQ-gerechten ziet grillen. Reserveer wel tijdig je tafel als je hier wil eten.
 6. Employees Only – Al jaren mogen ze zich rekenen tot de 50 beste cocktailbars van de wereld. Een prachtige bar met geweldige cocktails. 9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
 7. China Town – De naam zegt het al. De Chinese wijk waar je bij de vele stalletjes kunt shoppen en eten. Leuk om doorheen te lopen. Je vindt in deze wijk ook het goedkoopste Michelinsterrestaurant ter wereld: Hawker Chan. Hun signature dish is chicken & rice voor slechts $3.80. Bij de originele streetfoodstal aan de overkant van de straat is hij zelfs maar $2.00. We hebben hem getest en de gelakte kip is inderdaad wel erg lekker. Uiteraard is dit ook de wijk waar je lekker kunt dim summen. Leuke restaurants vind je o.a bij Club Street of Amoy street.

  9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
  Hawker Chan
 8. Orchard Road – de Singaporeanen houden van shoppen dus aan winkels en shoppingmalls geen gebrek. De leukste winkelstraat voor luxury brands is Orchard Road en Marina Bay Sands de leukste mall.
 9. Haji Lane en Arab street – Net als China town een leuke en kleurrijke wijk om doorheen te lopen. Bij Haji Lane vind je wat leuke winkeltjes en lunchzaakjes. Ook rond borreltijd is het hier gezellig druk.

Nog meer reisinspiratie opdoen? Lees dan: Hotels in Puglia, restaurants in Malaga of Barcelona of check de leukste stranden en beach clubs op Ibiza. 

9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
Lau Pa Sat
Food stal – Hawker Chan