Winehouse SOMM X INDONESIA

Winehouse SOMM X INDONESIA

Winehouse SOMM gooit het even over een andere boeg en kookt de komende weken gerechten uit de Indonesische keuken. SOMM is waarschijnlijk niet het eerste restaurant waar je aan denkt voor het afhalen van een Indonesische rijsttafel. Maar ik zou het toch maar eens doen.

Afgelopen weekend mocht ik namelijk zo’n beetje alle gerechten proeven en dat was echt genieten geblazen. Alle gerechten worden door Sascha in de kleine keuken bereid. De satésaus wordt van echte pinda’s gemaakt, de boemboes worden met de vijzel gestampt en ook de verschillende soorten sambal zijn huisgemaakt. Dagen voorbereiding gaan er aan vooraf maar het resultaat mag er absoluut zijn.

Van heerlijk malse rendang tot Balinese zwarte kip en kleine satéetjes tot gamba’s in gele kokossaus. Allemaal goddelijk! Uiteraard zet je de tafel ook vol met lekkere side dishes zoals sajoer boontjes in atjar, cassave, tempé, rijst en dus die huisgemaakte sambal. Een waar feestmaal als je het mij vraagt. Alles wat je proeft smaakt naar meer.

Winehouse SOMM X INDONESIA

Aanrader dus om deze smaaksensatie voor thuis te bestellen. Dit kan vanaf 18,00 per persoon maar ik zou gewoon voor de uitgebreide variant gaan voor 26,00. Check hier het hele menu.

Gedurende de lockdown is Winehouse SOMM geopend van woensdag tot zaterdag tussen 14.00 en 19.00. Je moet wel op tijd reserveren want de afgelopen weken was de rijsttafel stijf uitverkocht.

Lees ook: take-away in Amsterdam, luxe dinerboxen en de beste sushi van Amsterdam.