Wils at Home dinerbox

Wils at Home dinerbox

Restaurant Wils gooit hoge ogen met haar thuismenu Wils at Home. Als je het mij vraagt is het een van de beste dinerboxen in Amsterdam. Chefs Joris Bijdendijk, Erwin Oudijk, Friso van Amerongen en Tania Yabra hebben een geweldig 4-gangenmenu gemaakt. 

Afgelopen weekend heb ik het februari menu getest. Inmiddels heb ik al behoorlijk wat menu’s thuis klaargemaakt. Hierdoor is het een koud kunstje om met een paar simpele handelingen de meest smaakvolle gerechten te maken. Om te beginnen spruitjes met Boeren Opleg, macadamia en truffel. De spruitjes maak je binnen een paar minuten warm in de oven terwijl de crème van aardpeer au bain-marie wordt verwarmd. De vier componenten worden gedresseerd op het wordt en klaar ben je. En het belangrijkste van allemaal is dat het ook nog eens een topgerechtje is.

Wils at Home dinerbox

Dat geldt zeker ook voor de rode bieten mole met bramen en gepofte wilde rijst. Het is vooral de pittige bieten mole die het gerecht om draait. In alle eerlijkheid valt de smaak van de ingelegde bramen weg in de samenstelling omdat de mole zo hoog op smaak is. Desalniettemin is het een overheerlijk gerecht. Met het huisgemaakte brood van Wils Bakery veeg je zo de laatste beetje mole van je bord.

Wils at Home - take-away

Het hoofdgerecht bestaat uit parelhoen met knolselderij, cavolo nero en een overheerlijke pruimensaus. Ook dit gerecht is super gemakkelijk klaar te maken. Binnen een paar minuten staat de sappige parelhoen op tafel. Je kunt de experience uiteraard compleet maken door het wijnarrangement van Wils erbij te bestellen. Je krijgt dan 1 glas wijn per gang in het pakket.

Wils at Home - take-away

Omdat mijn diner in het Valentijns weekend viel had ik maar liefst twee desserts. Uit het menu gerookte room met boekweit, miso karamel en gepofte granen. Uit de speciale dessert box twee mooie hartjes van Madagascar grand cru chocolade gevuld met karamel crèmeux en vanille ganache en de andere met crèmeux van passievrucht en chocolade ganache. Deze limited edition desserts waren niet alleen super cute maar ook nog eens heel erg lekker. Chef Tania Yabra is de dame die verantwoordelijk is voor al dit lekkers.

Wils at Home - take-away

Een en al lof dus voor Wils at Home. Dit menu is nog de hele maand februari verkrijgbaar en daarna komt het team wel met nieuwe gerechten. Good to know, Wils at Home is ook voor 1 persoon te bestellen.

Wils at Home dinerbox

Wils Bakery

Wils Bakery is overigens iedere zaterdag open tussen 9.00 en 13.00. Hier haal je o.a. heerlijk vers walnoten cranberry brood en desserts zoals burnt lemon curd of koffie-kombucha tiramisu. Dus je kunt ook alleen voor het dessert naar Wils toe.

Lees ook: Luxe dinerboxen voor jouw thuisdiner, take-away en thuisbezorgd in Amsterdam of de beste sushi van Amsterdam.