7 x Romantisch dineren tijdens Valentijnsdag

De leukste restaurants in de Pijp in Amsterdam

Valentijnsdag staat weer voor de deur. 14 februari is wereldwijd omgedoopt tot de dag van de liefde. Of je er nou van houdt of niet, het is een goed excuus om extra lekker of super romantisch uit eten te gaan.

Taiko – Bij Taiko pakken ze flink uit op deze avond. Speciaal voor deze avond heeft chef Shilo van Coervorden een culinair 7-gangen menu samengesteld met prachtige gerechten uit de moderne Aziatische keuken. Als afsluiter van het diner krijgt iedereen een fortune cookie. In een van deze cookies zit een speciale boodschap die toegang geeft tot een overnachting in het geweldige Conservatorium hotel. Dus dat is nog een extra reden om hier te gaan dineren.

7 x Romantisch dineren tijdens Valentijnsdag
Taiko

The Lobby – Bij uitstek geschikt voor een romantisch diner. Veel kaarslicht, intieme setting een heerlijk uitgebreid menu en een goede wijnkaart. Veel meer heb je niet nodig toch? En met twee restaurants – Nesplein en Fizeaustraat – vind je altijd wel een tafeltje.

RIJKS* – Een van de mooiste plekjes van de stad. Hier kun je op deze dag genieten van een gastronomisch Valentijnsmenu. Want liefde gaat toch echt door de maag. Voor lunch serveert Chef Joris Bijdendijk een speciaal 4-gangenmenu voor 57,50 en voor diner 6 gangen voor 80,00.

7 x Romantisch dineren tijdens Valentijnsdag
RIJKS

 

Jacobsz – Het is altijd een goed idee om bij Jacobsz te gaan tafelen. Hier heb je eigenlijk geen Valentijn voor nodig maar het is natuurlijk een goed excuus om hier wéér te gaan dineren.

Bistrot Neuf – Uitgeroepen tot beste Franse restaurant van Nederland. Met het diner én de wijn zit je hier dus meer dan goed. Maar bovenal is het knus dineren in deze pijpenla. Vooral de tafeltjes helemaal achterin zijn geschikt voor een avondje romantiek.

Auberge Jean & Marie – We blijven nog even bij de Franse restaurants want ook bij deze auberge zit je goed. Speciaal voor deze avond serveren Jan en Marie een aantal specialiteiten. Uiteraard kun je ook voor een van de Franse klassiekers op de kaart gaan zoals de bekende kikkerbillen, foie gras of confit de canette.

7 x Romantisch dineren tijdens Valentijnsdag
Jacobsz

SUSHISAMBA – Bij deze nieuwkomer is het lekker levendig en hier kun je ook nog eens goed eten. Bij dit restaurant in het hart van Amsterdam eet je niet alleen goede sushi maar ook gerechten uit de Peruaanse keuken en de Brazilliaanse keuken. Speciaal voor Valentijn hebben ze nog een paar extra gerechten zoals de Lobster Gyoze, Toro Tartare met kaviaar en Robata Sint-Jacobsschelpen met truffelboter.

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam of wijnbars in Amsterdam. Ben je benieuwd naar de nieuwe restaurants die binnekort open gaan? Lees dan Maris Piper.

Heb je nog geen Valentijnsdate check dan de single’s night wijn pubquiz van Chabrol of de Flirthallen.