RIJKS X Mirazur: De beste chef van de wereld komt koken in Amsterdam

RIJKS X Mirazur: De beste chef van de wereld komt koken in Amsterdam

Al vanaf het allereerste begin lukt het Chef Joris Bijdendijk om een indrukwekkende lijst aan beroemde chefs naar RIJKS te halen. Voor de vijfde verjaardag van Restaurant RIJKS gaat hij nog een stap verder. Letterlijk de allerbeste Chef van de Wereld komt naar RIJKS.

Met enig, bijna ongeloof, maar vooral enthousiasme neem ik de informatie in me op. Mauro Colagreco van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Mirazur komt hier koken.

Deze Chef verruild de adembenemende vergezichten over de azuurblauwe middellandse zee in voor een uitzicht over het Museumplein. Uniek. En in deze werkelijk een “Once in a lifetime” kans om dit culinaire duo samen aan het werk te zien.

Tijdens dit culinaire event wordt namelijk slechts één lunch en één diner geserveerd. Ook zal er na deze vijfjarige jubileum editie worden gekeken naar een nieuwe invulling van de events.

RIJKS
Credits: Rinze Vegelien

Het is dus niet verwonderlijk dat Joris echt als uit de kast wilde halen en wil eindigen met een “Big Bang”.

Al is Chef Mauro Colagreco een meester is de Franse keuken, zijn roots zijn een stuk exotischer. Geboren in Plato (Argentinië), maar afkomstig van Italiaanse ouders. Na zijn training in Argentinië belandde Mauro in 2001 voor het eerst in Frankrijk bij La Rochelle. Na te hebben samengewerkt met legendarische Chef’s als Alain Ducasse, Alain Passard en Bernard Loiseau. In 2006 startte hij zijn eerste eigen restaurant. Binnen 6 maanden werd hij onder andere door Gault Millau al benoemd tot een uitzonderlijk talent. Het is ook niet verwonderlijk dat Mauro binnen een jaar al zijn eerste Michelinster te pakken heeft. De tweede volgde zes jaar later. De derde, en kroon op zijn werk, volgde in januari van dit jaar.

Rijks
RIJKS

Met zijn 42 jaar, heeft hij al een indrukwekkende carrière achter de rug. En het eind is nog lang niet in zicht.Op 27 september werkt Mauro samen met “ons eigen” talent, Joris Bijdendijk. Een Chef waar we komend jaren nog veel van kunnen verwachten. Naast de samenwerking met ’s Werelds beste Chef opent hij in oktober een nieuw restaurant in de stadionpleinbuurt; Restaurant Wils.

Kortom, alles wijst erop dat deze samenwerking het event van het najaar te worden!

Restaurant RIJKS

Museumstraat 2

1071 XX Amsterdam

Lees ook de reviews over Bord’Eau, 212, Sinne en MOS.