Groovy Tables op de rooftop van Hoogtij in Amsterdam Noord

Groovy Tables op de rooftop van Hoogtij in Amsterdam Noord

De tweede editie van Groovy tables is ook dit jaar een succes. Op de rooftop van Hoogtij in Amsterdam Noord is het al gezellig gevuld als we binnenkomen.“De Artiesten” zijn uit op interactie deze avond dus na een enthousiast welkom ontvangen we een mandje met daarin o.a. ons bestek, een tafelkleedje en de mededeling dat we zelf een tafeltje kunnen uitklappen en opdekken. Nog voordat we daaraan toe komen worden we meegenomen naar het uiterste puntje van de rooftop om – ik citeer – een oestertje te klappen met een glas prosecco.

Groovy Tables is tijdens deze avond een samenwerking van De Artiesten en restaurant Daalder. Een van mijn favoriete chefs van Amsterdam, Dennis Huwaë, zorgt dus voor de culinaire invulling.

Groovy Tables op de rooftop van Hoogtij in Amsterdam NoordWe starten met een koud voorgerecht van cobia met groene appel, komkommer en ajo blanco. Een zeer fris gerecht dat goed past bij een zwoele zomeravond. Dat geldt ook voor het volgende gerechtje van tonijn met een lekkere spicy chipotle met als tegenhanger frisse watermeloen met groene tomaat.

Gedurende de avond komt de sfeer er al snel in want aan entertainment is hier geen gebrek. De zanger en saxofonist zorgen voor een gezellige muzikale begeleiding afgewisseld met lekkere beats van de DJ. Ook de goed gevulde wijnglazen helpen een losse sfeer in de hand. Als we een glas Sijnn Malgas White – een blend van Chenin Blanc, Viognier en Roussanne – krijgen bij de kreeft zijn we helemaal in onze sas. Een top gerecht van kreeft met bisque, doperwten, framboos en schuim van kokos. En dus niet te vergeten een heerlijke wijn.

Groovy Tables op de rooftop van Hoogtij in Amsterdam NoordHet menu wordt compleet gemaakt met een mooi hoofdgerecht van duif en als nagerecht een kleine variant van de bekende maiskolf. Die mocht ik eerder dit jaar ook proeven bij Daalder en geloof me, zo lust je iedere dag wel een maiskolfje.

Al met al is het een succesvol concept en het zit dan ook bijna alle avonden ramvol. Er zijn voor deze maand nog hier en daar nog maar een paar tafels te boeken. Heb je geen opties meer in je agenda? Er volgt vast nog een nieuwe reeks Groovy Tables volgend jaar dus zorg dan dat je snel je plekje bemachtigd.

Lees ook: Lunchen bij Daalder, restaurants in de Jordaan of dineren in de avondzon.

Zwoele zomeravonden bij pop-up restaurant Groovy Tables in Amsterdam