Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de Amstel

Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de Amstel

In het prachtige Ouderkerk aan de Amstel bevindt zich het gelijknamige restaurant van Jaimie van Heije. Het interieur wordt gekenmerkt door een aantal uitgesproken schilderijen en er hangt een fijne huiselijke sfeer. Chef Jaimie verrast zijn gasten graag met spannende gerechten, en die zijn terug te vinden in het à la carte menu, vijf- t/m achtgangenmenu en het verrassingsmenu.

Restaurant Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de AmstelWe krijgen een mooi plekje bij het raam dat uitkijkt over het ruime terras en worden direct verblijd met een heerlijke oester met pompoen en tequila sunrise. Een volle en vlezige oester met een fris zuurtje dat goed past bij de zomerse temperaturen. Hierna volgen enkele amuses, met de meringue van biet als tongstrelende highlight.

Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de AmstelHet eerste gerecht bestaat uit 24-uur gemarineerde cherrytomaten met citrus, vanille en basilicum. Naast het feit dat het er beeldschoon uitziet, is het gerecht ook ontzettend smaakvol. De frisse, zoete en zure smaken sluiten goed aan bij de prettige blend van Grüner Veltliner, Riesling en Muskateller van wijnhuis Tom Dockner die erbij geschonken wordt.

Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de AmstelWe vervolgen de avond met haring, zoetzure komkommer en crème van mierikswortel en radijs. Het pittige van de radijs en mierikswortel smaakt heerlijk bij het vette van de vis en de frisse bite van de komkommer maakt het gerecht af. Mijn favoriet van de avond is de diklipharder (ja je leest het goed) met tuinbonen, groene kruiden, risotto en een eidooier. Een erg smeuïg gerecht en de wijn-spijs combinatie is perfect. Het glas wijn van Oltretorrente uit Italië is erg aromatisch, kruidig en mineraal doordat de druivensoort een blend is van meerdere oude wijngaarden. Heerlijk!

Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de AmstelVoordat we aan het hoofdgerecht beginnen krijgen we een tartelette van pulled duck met sinaasappel, wortel en Hoisin. Wederom een geniale combinatie die er ook weer schitterend uitziet.

Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de AmstelVervolgens wordt ossenhaas met courgette en groene asperge van de barbecue geserveerd met een umami-botersaus. De saus is écht om je vingers bij af te likken zo lekker. Er wordt ook nog een mooie krachtige rode wijn naast geschonken van de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Joostenberg, één en al genieten dus! We eindigen de avond met een heerlijk dessert van aardbei, yoghurtijs, zuring en merengue gecombineerd met een wijn van Coto de Gomariz die een mooie verhouding heeft tussen zoet en zuur.

Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de Amstel

Chef Jaimie is niet bang om buiten de lijntjes te kleuren qua smaken en wijn-spijs combinaties, en daar houd ik van. De unieke gerechten, de gemoedelijk sfeer en het spontane personeel zorgen voor een one-of-a-kind beleving. En dat is een fietstochtje vanaf Amsterdam meer dan waard is.

Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de Amstel

Jaimie van Heije restaurant

Kerkstraat 56

1191 JE Ouderkerk aan de Amstel

Lees ook: dineren in de avondzon of de reviews over Sinne, Bord’Eau en De Silveren Spiegel.