Rooftopbars in Malaga

Rooftopbars in Malaga

Bij een bezoek aan Malaga denk je aan Spaanse sferen met lange zwoele avonden en eindeloos tapas eten en borrelen. Deze stad heeft vooral nog heel veel traditionele restaurants maar er poppen zo hier en daar wat moderne zaken op. Zo zijn er inmiddels ook een paar rooftopbars in Malaga waar je in een modernere setting kunt borrelen met een waanzinnig uitzicht.

 • La terraza de la Alcazaba – Bovenop het dak van het Alcazaba hostel vind je deze rooftopbar. Een hele leuke plek midden in de stad waar vooral veel jongeren komen. Het is een superleuke plek waar je gezellig kunt borrelen met uitzicht over de prachtige Alcazaba. Het ondergelegen restaurant Batik heeft hetzelfde uitzicht en is geopend voor lunch en diner.
 • Molina Lario Piscina Lounge – Een leuke spot waar je een leuke mix vindt van locals die na werk een drankje komen drinken en toeristen. Ook voor een cocktail wat later op de avond is dit een gezellige spot. Een kleine escape van de drukte beneden.

  Rooftopbars in Malaga
  Molina Lario
 • Hotel AC Malaga Palacio – Vanaf de 15e etage van het AC hotel heb je een heel weids uitzicht over de haven, de oude stad en de Alcazaba. Je kunt hier lunchen en dineren in het restaurant of bij de bar achter het zwembad een cocktailtje drinken. Lekker loungen met een lichte zeebries die voor verkoeling zorgt. Het publiek is hier iets ouder en je vindt hier voornamelijk toeristen en maar een enkele local.
 • Hotel Sallés Malaga Centro – Ook dit hotel heeft een ruim dakterras waarbij je uitkijkt over de oude stad en de Guadalmedia rivier. Je kunt hier borrelen en dineren. Ook hier een mix van toeristen en locals.

  Rppftopbars in Malaga
  AC Hotel
 • La Terraza Lob van El Corte Inglés – Na je shopping spree bij dit grote warenhuis kun je hier overdag neerstrijken voor een drankje of om te lunchen.
 • Larios Terrace – Midden in het oude stadcentrum, op de hoek van calle Larios en Plaza de la Constitition vind je het Room Mate hotel met een dakterras op de 5e etage. Vanaf deze plek kijk je uit over de oude stad en de imposante kathedraal. Deze is s’avonds prachtig verlicht. Van alle rooftopsbars in Malaga is dit de enige die niet alle avonden open is. Ze hebben een agenda met verschillende events dus check online eerst even of er die avond iets te doen is.

  Rooftopbars in Malaga
  La Terraza de la Alcazaba

Een fietstour in Malaga is natuurlijk super leuk om te doen. We gingen zelf met een Nederlandse gids van Baja Bikes langs de highlights van het historische centrum van Malaga. Check via deze link alle verschillende fietsroutes en tarieven.

Geniet van de eindeloze zomer in deze mooie stad!

Lees ook: Restaurants in Malaga en Beach clubs in Marbella.

Check voor meer zomerse tips mijn nieuwe boek Aan de Kust. Hierin staan meer dan 200 adressen om aan de Nederlandse kust te overnachten, eten, drinken en leuke dingen te doen. Je bestelt het boek bij Bol.com.

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust