Restaurants aan de kust

Restaurants aan de kust

Dat we voor een vleugje vakantiegevoel helemaal niet naar het buitenland hoeven, dat hebben we imiddels wel ondekt. Onze Nederlandse kust heeft zo veel leuk plekken om uit te kiezen. Van vakantie in Zeeland, een weekend naar Texel of een dagje naar het strand van Noordwijk of Katwijk. Stuk voor stuk opties waar we blij van worden. Om deze vakantie in eigen land nog wat aangenamer te maken deel ik deze fijne restaurants aan de Nederlandse kust. 

Sea Food Bar KW 106 in Katwijk

In de zomer is dit the place to be in Katwijk als je zin hebt in dagverse vis of schelp- en schaaldieren. Deze seafood bar van Schuitemaker vind je op het strand en is gedurende het hele strandseizoen geopend. Strijk hier eerst neer voor een aperitief op het terras, om daarna aan tafel te genieten van alles wat de Noordzee te bieden heeft.

Restaurants aan de kust
KW106

Salt in Noordwijk

Dit is hét seafood restaurant van Noordwijk. Hier moet je zijn als je zin hebt in dagverse vis, fruits de mer, kreeft of hun signature gerecht de koningskrab. Bestel hier een goede fles wijn bij en je hebt hier een heerlijke avond in Mediterrane sferen. Lees hier de uitgebreide review over Salt.

Salt Noordwijk. Het nieuwste seafoodrestaurant van Noordwijk

AIRrepublic* in Cadzand

Cadzand is toch wel het culinaire domein van Sergio Herman te noemen. Met maar liefst drie top restaurants kun je hier bijna niet om de Michelinsterchef heen. In de haven van Cadzand vind je zijn een pareltje AIRrepublic. Een hippe brasserie, bekroond met een Michelinster. Als kers op de taart heb je hier een heerlijk terras aan het strand. Hier zit je fantastisch op een zonnige dag. Op en top genieten bij deze culinaire spot!

Restaurants aan de kust
AIRrepublic

The Local Bistro in Zandvoort

Franse sferen in het centrum van Zandvoort! Op de kaart van deze bistro staan Franse klassiekers zoals escargots, kikkerbilletjes en bouillabaisse. Bij dit gezellige restaurant zit je het hele jaar door goed.

Restaurants aan de kust
The Local Bistro

Bistro Beaufort in Cadzand

Voor de visliefhebber is Bistro Beaufort een leuke plek met een top terras aan het strand. Uitgebreid tafelen met uitzicht op de zee! Op de kaart prijken de heerlijkste gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, én tijdens het seizoen een speciaal menu rondom de Oosterscheldekreeft.

Restaurants aan de kust
Bistro Beaufort

Wil je meer van dit soort tips? Check dan mijn boek Aan de Kust!

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust

Je kunt natuurlijk ook lekker eten bij een van de vele strandtenten aan de Nederlandse kust. En, check hier de tips voor Noordwijk, Zandvoort of Bloemendaal.