Salt Noordwijk. Het nieuwste seafood restaurant van Noordwijk

Salt Noordwijk. Het nieuwste seafoodrestaurant van Noordwijk

Restaurant Salt is het nieuwste visrestaurant van Noordwijk. Salt heeft zich gespecialiseerd in het luxere segment seafood. Dus dit is the place to be als je zin hebt in oesters, zeetong en vooral hele krab of kreeft. In het homarium van het restaurant zie je de enorme krabben en kreeften. Super mooi om te zien en verser krijg je het niet.

Salt Noordwijk. Het nieuwste seafoodrestaurant van Noordwijk

Op een zomerse avond worden we enthousiast ontvangen door het team. We nemen plaats op het terras met zicht op de duinen en het strand. Er heerst een relaxte sfeer en door de grote olijfbomen en blauwwit meubilair doet het enigszins Mediterraans aan.

We beginnen het diner met een glas Miraval rosé. Deze lichte Provence rosé wordt gemaakt van grenache, syrah en rolle druiven. Het is een lekkere zomerse rosé en een leuk weetje over Miraval: het landgoed is eigendom van Brad Pitt.

Salt Noordwijk. Het nieuwste seafoodrestaurant van Noordwijk

Op de menukaart van Salt staan dus vooral schaaldieren en visgerechten maar er zijn uiteraard ook vlees op vegetarische opties. We kiezen voor de vitello tonnato met verse tonijn en een klassieke garnalencocktail met Hollandse garnalen. De vitello is mooi dun gesneden en is royaal belegd met verse tonijn en tonijn-citroen crème. De garnalencocktail is zoals hij moet zijn, met goede garnalen, cocktailsaus en verder weinig poespas.

Salt Noordwijk. Het nieuwste seafoodrestaurant van Noordwijk

Ben je fan van krab? Dan is de King Crab echt een aanrader. Deze wordt op spectaculaire wijze geserveerd en is een ware traktatie! Wil je liever kreeft dan kun je een hele kreeft Thermidor of gegrild bestellen. Om er zeker van te zijn dat er nog voldoende kreeft of krab beschikbaar is doe je er goed aan om deze vooraf te bestellen (prijs op aanvraag).

Salt Noordwijk. Het nieuwste seafoodrestaurant van Noordwijk

Wij zetten ons diner voort met de zeetong a la Meunière. De tong is botermals en kakelvers. Hij wordt geserveerd met Hollandse garnalen, spinazie en zeekraal. Wat mij betreft hoort Noordzeetong of sliptong echt bij een zomerse avond aan zee. Het geeft zo’n instant vakantiegevoel en het brengt herinneringen terug aan vroeger. Als hij op de kaart staat dan neem ik hem bijna altijd. Bij Salt is hij een dikke aanrader. Naast de tong proeven we ook de catch of the day: zeebaars met risotto. Ook deze vis is super lekker en met de risotto en groente erbij ben je meer dan voldaan.

Salt Noordwijk. Het nieuwste seafoodrestaurant van Noordwijk

Je vindt restaurant Salt pal naast het bekende Grand Hotel Huis ter Duin. Een tafel reserveren doe je hier.

Check voor meer beachy tips mijn nieuwe boek! In Aan de Kust neem ik je mee naar bijzondere accommodatie, de beste restaurants, beachclubs en leuke dingen om te doen aan de Nederlandse kust. Bestellen doe je via deze link op Bol.com.

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust

 

Seafood Restaurant Salt Noordwijk

Kon. Astrid Boulevard 107

2202 BD Noordwijk

Lees ook over de leukste strandtenten van Noordwijk, lunchen bij Tulum in Noordwijk of dineren bij Witsand in Noordwijk.