Benji’s

Benji's

Een van onze favoriete brunch spots, Benji’s in Amsterdam, heeft een nieuw menu en wij konden niet wachten om te proeven! 

Bij de Urban Jungle van Amsterdam kun je iedere dag terecht voor een goed ontbijt, uitgebreide brunch of lunch. Een tijdje geleden schreven we al over de take away van Benji’s tijdens de lockdown, maar gelukkig kunnen we inmiddels weer buiten de deur eten.

Het menu heeft intussen een flinke upgrade gehad. Te beginnen met de koffie. Je koffie naar keuze wordt nu namelijk gezet met de bonen van Lot61. Daarnaast bevat het menu diverse nieuwe gerechten, zoetigheden en drankjes! Maar niet getreurd! De classics zoals The Benjamin, Acaï bowl en Salmon Avocado Teriyaki, staan nog steeds op de kaart.

Bowls en buns

Wij gingen natuurlijk wel voor de nieuwe items. Te beginnen met de Buddha Bowl, die is verrijkt met drie kleuren quinoa, diverse (gegrilde) groenten, pittige mango hummus, huisgemaakte falafel en een tahinidressing. Heel lekker en zéker een goede lunch! De falafel vind je ook terug op het Spicy Mango Hummus broodje, met groenten pickle, dressing en chili.
Liever iets warms? Probeer de Bali of Burrito bowl, met huisgemaakte rendang of gemarineerde kip, rijst en ander lekkers.

Brioche

Kom je brunchen na een avondje uit? Dan raden we één van de nieuwe brioche broodjes aan. De Scrambled Benny voldoet zeker aan je ei cravings. Een brioche met gebakken spinazie, zalm, roerei, curry hollandaise en bieslook. Helemaal lekker met avocado!
Of de Melanzane, met crispy aubergine, burrata, muhamarra, tomaten tapenade, balsamico dressing en parmezaan. 
En de nieuwste editie; de Hoisin Babi, met gemarineerd buikspek, groenten pickle, Japanse mayonaise, hoisin en sriracha. Met als topping lente ui. 

Heb je meer zin in iets fris? Met de Booster bowl heb je meteen al je vitaminen binnen. Een groene smoothiebowl getopt met Nola’s granola, vers fruit, kokos en chiazaad. 

Boozy brunch

En bij een brunch horen natuurlijk cocktails! Maak je boozy brunch compleet met onze favoriet; de Pink Paloma, met Técan Tequila. Of een klassieke Bloody Mary of Espresso Martini.

Zit je in West of Nieuw-West? Sla dan vooral de snacks niet over. Want de Bali Fries, het frietje rendang, is tenslotte altijd goed.

Al met al dus opties genoeg en ga je gegarandeerd voldaan de deur weer uit! 

Benji’s is zeven dagen per week geopend en telt drie locaties; in Amsterdam Oost, West en Nieuw-west. We raden aan om een plekje te reserveren via de website.

Lees ook: Restaurants in Amsterdam Oost, De leukste strandtenten in Zandvoort en Aan de kust. Hét boek voor vakantie aan de Nederlandse kust.