Restaurant ZUID van Michiel van der Eerde

Restaurant ZUID van Michiel van der Eerde

Bij binnenkomst valt direct het interieur van restaurant ZUID op. Lekker gemoedelijk, grote hoge tafels, veel licht én veel mensen uit de buurt. Aan de Stadionweg heeft Chef Michiel van der Eerde met dit pareltje wel een echte toevoeging gedaan. Er heerst een heerlijk ons kent ons sfeertje en een duidelijke gewoon gezellige borrel cultuur. We horen zowel de gasten als het personeel uitspraken als “jij ook hier” en “gezellig dat je er bent”. Dat doet vermoeden dat hier heel wat borrels zijn uitgelopen in diners tot in de vroege uurtjes.

Een betere plek voor een restaurant met dat huiselijke gevoel is er voor Chef Michiel van der Eerde bijna niet denkbaar. Aan de plek, waar ooit de eerste nachtwinkel van Amsterdam was gehuisvest, heeft hij goede herinneringen. En nog steeds is Amsterdam Zuid zijn thuisbasis. Naast restaurant ZUID kennen we Michiel van succes concepten als BAUT, BAUT ZUID, het nieuwe BAUT Spaarndammerstraat, restaurant C en nog veel meer. Met zo veel restaurants kun je natuurlijk niet iedere dag overall zelf in de keuken staan. Bij Zuid werkt hij dan ook heel nauw samen met zijn rechterhand Richard Way. Restaurant Zuid van Michiel van der EerdeMichiel is een culinaire duizendpoot en dat kenmerkt ook de kaart. Van oesters tot bitterballen, van Bouillabaisse tot Ravioli met curry madras. Comfortabele klassiekers die zich afwisselen met moderne fusion gerechten.

Favorieten vanavond zijn de ceviche met “Leche de Tigre” en lychees. Een verfijnde en delicate manier om de zeebaars naar een hoger plan te tillen. En één van de signatuur gerechten van de Chef. Gevolgd door nog een echte klassieker, een favoriet bij veel vleesliefhebbers; de steak tartaar.
Hier geserveerd met appelkappers, langzaam gegaarde eierdooier, zilverui, rucola en krokant zuurdesem. Restaurant ZUID van Michiel van der Eerde

Dat laatste onder het genot van een heerlijk glas “Votre Sante”. Deze Pinot Nior met zijn soepele, lichtfruitig doch kruidige karakter is afkomstige van de zeer bekende Californische Francis Ford Coppola Winery uit California. Dat je na een leven als acteur ook succesvolle wijnen kan maken blijkt maar weer eens.

Wat een fijn restaurant om te hebben in Zuid!

Restaurant ZUID
Stadionweg 320
1076 PK Amsterdam

Nieuwsgierig naar meer restaurants van Michiel van der Eerde? Zie ook Baut & Nieuw? Of op zoek naar meer comfortfood? Lees ook Maris Piper.