Restaurant BAUT aan de Spaarndammerstraat

Restaurant BAUT West aan de Spaarndammerstraat

Gisteravond is het nieuwe BAUT van start gegaan aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam West. We schreven eerder deze week al over de plannen en nu waren we een van de allereerste die het menu mochten komen proeven. Het resultaat? Een top avond.

Ook deze locatie – een oude dansstudio – is weer helemaal te gek ingericht. Dat kun je wel aan Michiel van der Eerde en zijn team overlaten. De oude kapel is helemaal gepimpt en voorzien van hele leuke wandschilderingen. Het restaurant en de eventruimte boven zijn hierdoor heel kleurrijk.

In het restaurantgedeelte zijn veel knusse zitjes neergezet waardoor de grote ruimte toch heel gezellig wordt. Eyecatcher is ook het enorme bed dat in de zaak staat. Dit zorgt voor hilarische taferelen. De sfeer bij deze BAUT is vooral bruisend. Restaurant BAUT West aan de SpaarndammerstraatOp de menukaart dit keer geen landen thema’s zoals bij de vorige BAUT restaurants maar je kunt gewoon kiezen uit verschillende kleine gerechten. Zoals deze zalm die langzaam op 40 graden is gegaard en wordt geserveerd met appelcrème, zoetzure radijs en een pindacrunch.Restaurant BAUT West aan de Spaarndammerstraat

Mijn favoriete gerecht was de dorade met pastinaak, bloemkool, een beurre blanc en hazelnoten. Een aanrader!

Restaurant BAUT West aan de Spaarndammerstraat

De afsluiter van de avond: Crème brullee met mango, chilipeper, kokos en ananas.

Ook de Bar van BAUT is het gezellig. Voor een lekkere cocktail of een biertje is dit een leuke plek. De Spaarndammerbuurt wint snel aan populariteit en dan merk je ook absoluut in de horeca. De komende 18 maanden is BAUT dus te vinden in West. Een hele fijne en vooral gezellig plek.

Aanstaande zaterdag openen ze officieel de deuren van hun nieuwe BAUT. Dit beloofd een mooi openingsfeestje te worden. Check hier alvast het Facebook event. Reserveren voor lunch of diner kan alvast via deze link.

BAUT

Spaarndammerstraat 460

Amsterdam

Lees ook: Binnenkort openen Freek en Guilaume restaurant Maris Piper in de Amsterdamse Pijp of lees het uitgebreide verhaal over de opening van BAUTWest aan de Spaarndammerstraat.