BAUT Amsterdam opent nieuw restaurant aan de Spaarndammerstraat

BAUT Amsterdam opent nieuw restaurant aan de Spaarndammerstraat

Chef Michiel van der Eerde en zijn culinaire reizende circus openen zaterdag hun nieuwe restaurant BAUT aan de Spaarndammerstraat.  Ze hebben weer een te gekke locatie gevonden en de eerste beelden die we alvast mochten zien zijn absoluut veelbelovend. Ook dit keer gaat zowel het interieur, het concept en de kaart weer helemaal op zijn kop.

Dat Michiel een tikje rebels is dat bleek al vaker, nu gaat hij nog een stapje verder. In deze zesde versie van BAUT komen drank, kunst, eten, cultuur en muziek samen. Het industriële karakter van de oude kapel maakt plaats voor een meer eclectisch en kleurrijk ontwerp met zelfs een vleugje Barcelona en Parijse flair.

Op de begane grond komt het restaurant gedeelte, waar je van een nieuwe kaart heerlijk kan lunchen of dineren. Overdag zal het restaurant en de BAUTbar lekker druk zijn met koffiedrinken en borrelende gasten. Comfortabele reuring, overal iets te zien en te beleven, precies zoals Michiel het graag ziet.

BAUT Amsterdam opent nieuw restaurant aan de Spaarndammerstraat
Michiel van der Eerde in de vorige locatie van BAUT

BAUT Boven

’s Avonds daarentegen verandert BAUT en vooral de boven etage naar een live muziek tempel. Een plek waar jong en jong van geest samen genieten van Jazz-, funk-, en hiphop. Vanaf nu word vrijdagavond BAUT avond aan de Spaarndammerstraat met een wekelijks wisselende speellijst, samengesteld door Aldo Bruining & Alexander van der Meer.
Naast de live muziek zal er iedere woensdag in BovenBAUT een andere kunsttentoonstelling te zien zijn. Lekker divers dus.

Over het menu laat Michiel nog niet veel los, behalve dat er gebruik gemaakt zal worden van terugkerende ingrediënten. Maar off the record hebben wij dus al wat eerste beelden mogen zien van de gerechten en ik kan vast verklappen. Dat zag er TOP uit! Met al vijf succesvolle BAUT restaurants beloofd de zesde ook echt weer wat unieks te worden. Flair met een beetje recalcitrante, waarmee je de indruk krijgt dat deze versie wellicht een jongensdroom is die waar wordt gemaakt. Deze man barst van de inspiratie en creativiteit en ook met deze nieuwe locatie pakt hij weer helemaal uit.

Wij kunnen nu al niet wachten om de sfeer te gaan proeven en kijken ook stiekem al een beetje uit naar vele vrijdag BAUT avondjes.

BAUT

Spaarndammerstraat 460

Amsterdam

Lees ook: MARIS PIPER opent binnenkort in de Pijp en het net geopende Restaurant 212.