Recept voor charcoal eggplant van NENI

Recept voor Charcoal eggplant van NENI

De gerechten van NENI zijn inmiddels over de hele wereld bekend. Deze restaurantketen heeft restaurants in Amsterdam, Tel-Aviv, Berlijn, Hamburg, Zurich, Keulen en nog meer bestemmingen. Chef Boaz van restaurant NENI deelt graag een groente recept waarin aubergine de hoofdrol speelt. Boaz kookt graag Oost-mediterrane gerechten en serveert die balagan style, wat resulteert in een feestje op je bord en tafel. Deze charcoal eggplant is super leuk voor bij de borrel, brunch of een selectie van voorgerechten.

Charcoal eggplant Ingrediënten:

 • 1 medium formaat aubergine
 • ½ kopje rauwe tahini
 • Sap van een ½ citroen
 • 1 grof geraspte tomaat
 • 15 gram verse koriander
 • 1 groene chilipeper
 • 1 teen knoflook
 • Maldon zout

Bereidingswijze:

 1. Plaats de aubergine direct op brandende kolen en draai de aubergine één keer om totdat de huid zwart is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de aubergine daarna afkoelen. Alternatief: grill de aubergine met een gasbrander totdat de huid zwart is.
 2. Zodra de aubergine is afgekoeld, verwijder je de huid en laat je de stengels intact. Daarna plaats je de aubergine een half uur op een rek, zodat het overtollige vocht kan weglopen.
 3. Meng de rauwe tahini met het sap van een halve citroen. Als het mengsel wat te dik wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg naar smaak ook wat zout toe.
 4. Doe de koriander, knoflook en chilipepers in een keukenmachine of meng het mengsel met een vijzel. Voeg daarna wat olijfolie toe aan het mengsel.
 5. Voor de opmaak bestrooi je de geschilde aubergine met wat Maldon zout en voeg je wat van het tahini mengsel en de geraspte tomaat toe. Besprenkel de aubergine met korianderpesto en voeg optioneel nog een zacht gekookt eitje toe.

Meer lezen over Tel-Avis style restaurants? Check dan dit lijstje met Tel-Aviv style restaurants in Amsterdam.

Lees ook het recept voor lamsschenkel van Guillaume de Beer, Zalm-Miso van Daniel Damen van Serre, Tarbot op Baskische wijze van Freek van Noortwijk of Dutch Caprese van Luc Kusters*.