Thuis brunchen met de take-away van Benji’s

Thuis brunchen met de take-away van Benji’s

Een ontbijtje of lunch buiten de deur zit er even niet in, dus des te meer reden om die in huis te halen! Want wat is nou een weekend zonder een lekkere brunch? Wij haalden tropische sferen in huis en bestelden bij Benji’s.

In 2016 opende Benji’s voor het eerst de deuren op de Wibautstraat, in Amsterdam Oost. Inmiddels is de zaak uitgebreid met maarliefst twee andere locaties, die behalve brunch, ook borrel en diner serveren. Benji’s Toko, op de Baarsjesweg en Benji’s Bro, op de Maassluisstraat.

Thuis brunchen met de take-away van Benji’s

Het concept van Benji’s is gebaseerd op Bali, waar kwalitatief, kleurrijk en vers eten op de voorgrond staan. En zo is de zaak ook aangekleed. Het interieur is een kleurrijke mix van industrieel materiaal, houtwerk en talloze planten. Een urban jungle in de stad.

Normaal gesproken kun je hier heerlijk in het zonnetje zitten, die door de hoge ramen naar binnen schijnt. Maar nu wachtten we op het groene terras totdat onze bestelling klaar was.

Thuis brunchen met de take-away van Benji’s

We namen een Acaï bowl, Buddha bowl, een kokos cappuccino en een red juice (appel, biet, wortel, peer en gember). Thuis installeerden we ons tussen de kamerplanten en deden we net alsof we bij Benji’s zaten! De Acaï bowl was getopt met heerlijke, kruidige, crunchy granola, die een beetje warmte gaf aan de frisse bowl. Ook zat er kokos, pompoenpitten, chia zaad en vers fruit bij. Hartstikke lekker en een flinke portie ook! De Buddha bowl had een basis van quinoa en was getopt met groenten, avocado, zwarte bonen, bieten hummus en een romige dressing. Kleurrijk en erg smaakvol!

Als toetje deelden we een stuk carrot cake, die met een sinaasappel frosting en granola erop, helemaal past bij het seizoen.

Thuis brunchen met de take-away van Benji’s

Heb je zin in iets warmers op een koude winterdag? Probeer dan The Benjamin; een zwarte houtskool bun, met huisgemaakte rendang! Of een broodje mashed avocado met gemarineerde, gegrilde kip. Gegarandeerd dat je het daar warm van krijgt!

Wij hebben gebeld naar Benji’s en onze bestelling zelf opgehaald. Zo konden we toch even wat proeven van de gezellige sfeer en een praatje maken met het vriendelijke personeel. Maar je kunt Benji’s ook gewoon bestellen vanaf je bank via UberEats, Deliveroo of Thuisbezorgd.

Benji’s heeft 3 locaties: Wibautstraat 196, Baarsjesweg 188 en Maassluisstraat 243.

Lees ook: take-away en thuisbezorgd maaltijden in Amsterdam of de beste sushi van Amsterdam.