7 x lekker genieten met Pasen

5 x lekker genieten met Pasen

De Paasdagen staan alweer voor de deur! Voor veel mensen een dag om met familie aan te schuiven aan een uitgebreide Paaslunch. Voor diegene die met Pasen lekker samen of met familie en vrienden de hort op willen de volgende tips.

RIJKS* – Na een zeer succesvol eerste jaar serveert Restaurants RIJKS ook dit jaar weer het Geitenbokdiner (of lunch) tijdens de Paasdagen. Chef Joris Bijdendijk heeft niet conform traditie maar wel met heel veel smaak een 5-gangen lunch à € 50 per persoon en een 7- gangendiner à € 70 per persoon samengesteld. Lam en Pasen zijn door de eeuwen heen onlosmakelijk met elkaar verbonden, een mooie traditie om de lente mee in te luiden. Bij RIJKS daarentegen kiest men voor het heerlijke geitenbokje. Een “rest” product uit de geitenmelk industrie die toch verdomd lekker smaakt. Een goede aanleiding om eens langs te gaan bij RIJKS deze Pasen!

Winehouse SOMM – Op eerste Paasdag schuiven de wijnliefhebbers aan bij Winehouse SOMM voor een brunch of het Paasdiner. Na een borrel en het heffen van het glas op de lente volgen er drie gangen. Van een ei-proeverij, sous-vide lam tot een verrassing van chocolade. Een mooie Paasgedachte én dat alles voor € 38 per persoon.

ARC. By Lute

ARC. by Lute – In het prachtige pand van het Amsterdams historisch stadsarchief schuif je (hopelijk op het prachtige terras) aan bij de Paasbrunch. De heldere en frisse smaken van Chef Sander Klaase passen perfect bij de aankomende lente. Met uitzicht op een monumentale boom die meer dan 100 jaar Amsterdamse historie verteld, is ARC. by Lute deze Pasen misschien wel het meest idyllische adres om te vertoeven. Aanrader!

IZAKAYA – Voor een meer out of the box keuze maar zeker geen mindere maken we een uitstapje naar Japan. In de bruisende pijp kan je bij IZAKAYA deze Pasen genieten van een, naar eigen zeggen, spectaculaire lunch. Voor vele zou dit een te groot statement zijn, echter wanneer het om Chef Hari Shetty gaat weet je dat je gebeiteld zit. Buckle up your seatbelts….and off to Asia!

Franse restaurants in Amsterdam
The French Connection

The French Connection – Deze Pasen biedt The French Connection een toevluchtsoord voor iedereen die alle Paasvreugde even willen ontvluchten. Jazzy tunes en een 5-gangen verassingsmenu met in de hoofdrol Franse klassiekers. What’s not to like.

Bord’Eau – Speciaal voor deze gelegenheid is Bord’Eau op zondag geopend voor lunch en diner. Michelinsterchef Bas van Kranen heeft een mooi menu samengesteld voor deze eerste Paasdag. Het 3-gangen lunchmenu bestel je al voor € 48. Een paar weken geleden mocht ik dit heerlijke menu al proeven. Wat ik daar precies van vond lees je hier.

Bord’Eau

Restaurant Zuid – Voor een gezellig Paasbrunch met het hele gezin zit je goed bij Zuid. Kies lekker van de á la carte brunchkaart of neem de special Paasplank met lekkernijen en Mimosa on the side.

Mocht je met Pasen niet in de hoofdstad zijn, niet getreurd! Lees hier onze tips voor een ander bezoek: Franse Restaurants en wijnbars in Amsterdam.