De Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam

Als je komende zomer nog geen reden hebt om een bezoekje te brengen aan onze hippe havenstad dan geven we je er graag eentje! Kop van Zuid krijgt er namelijk een culinaire traktatie bij: De Foodhallen Rotterdam.

Vier jaar nadat de Foodhallen Amsterdam opende, is het nu de beurt aan een eigetijdse foodmarket in Rotterdam. Mede-eigenaar Chong Chu geeft aan dat de nieuwe Foodhallen een mooie aanvulling worden op de al bestaande foodhall-concepten als Fenix Food Factory en de Markthal. “We proberen ons te onderscheiden in kwaliteit, aanbod en design”. Dat doen de eigenaren door zich met de Foodhallen volledig te focussen op horeca. Waarbij consumptie centraal staat. Je kunt er straks tot laat op de avond terecht om lekker te eten en te drinken. Een goede spot dus voor een gezellige vrijdagmiddagborrel  maar ook voor een relaxed hapje en drankje overdag. Een heerlijk vooruitzicht!

De Foodhallen Rotterdam
De sfeer in de Foodhallen in Amsterdam

De Rotterdamse foodhallen worden alles behalve een kopie van die in Amsterdam. Het is juist de bedoeling dat het concept een afspiegeling vormt van wat alles wat Rotterdam te bieden heeft. Op het gebied van ondernemers, aanbod, maar ook het interieur krijgt een ‘ 010-tintje’. Lokale ondernemers worden aangetrokken om de 15 stands die de hal rijk is te vullen. De eerste namen zijn inmiddels bekend. Straks vind je hier de Foodshed van Eric en Julien van Loo voor streetfood a la Parkeuvel. Bij de stand van Bar Pulpo kun je terecht voor lekkere visgerechten, Txosta verzorgt typische Spaanse pinxos, daarnaast vind je hier straks Roffa Streetfoodbar en Ten to Three Bakery zorgt voor wat zoetigheid met hun cupcakes. En het Rotterdamse designbureau …,staat gaat ervoor zorgen dat er verschillende elementen van de stad terugkomen in het design van de hal. Wij zijn erg benieuwd en kunnen niet wachten tot we weten wat voor lekkere gerechten we straks allemaal kunnen gaan genieten.

De food market vestigt zich samen met het Room Mate Aitana Hotel in het monumentale Pakhuis Meesteren aan de Wilhelminakade 52-58. Check de website van Foodhallen Rotterdam voor meer informatie.

Lees ook: Restaurants in Rotterdam, Brunch in Rotterdam en Wijnbars in Rotterdam.