Ouderwets gezellig in de vernieuwde The Seafood Bar aan het Spui

Ouderwets gezellig in vernieuwde The Seafood Bar aan het Spui

Met 27 jaar aan ervaring als visspecialist opende Fons de Visscher in 2012 zijn eerste The Seafood Bar aan de Amsterdamse van Baerlestraat. Niet veel later volgde de vestiging op het Spui en een jaar later de Ferdinand Bol.

Het was zelfs voor Amsterdamse begrippen een nieuw concept. Bij binnenkomst is de presentatie van alle dag verse vis overweldigend. Echt een Seafood lovers dream. Een overdekte vismarkt, maar dan in een modern jasje. Een plek waar je dan wel direct je favoriete vis kan kiezen en vervolgens aan een van de gezellige tafeltjes kan opeten. Het interieur is licht en modern en de vibe doet een beetje mediterraans aan. The-Seafood-Bar-AmsterdamMaar niet alleen de keuze in vis, schaal- en schelpdieren is overvloedig ook de wijnlijst mag er zeker zijn. The Seafood Bar biedt een hele ruime keuze aan mooie wijnen. Die zowel lekker per glas als per fles te drinken zijn.

Vanavond zijn we te gast in de vestiging op het Spui. Deze opende recent na een intensieve verbouwing weer haar deuren. In juli werd het gebouw heftig getroffen door brand en is er maanden gewerkt aan het herstel van het pand. Een goede aanleiding om weer eens een kijkje te gaan nemen. Ouderwets gezellig in vernieuwde The Seafood Bar aan het SpuiHet interieur is zoals we van de The Seafood Bar gewend zijn nog steeds lekker licht. Bij binnenkomst worden we meegenomen langs alle specials van de dag en krijgen we een korte toelichting op de kaart.

Het menu staat bomvol met lekkernijen…..van simpel finger food om te delen, tot hele kreeften. Maar vanavond kiezen we voor een ode aan zeevruchten een plateau “Fruits de Mer”; oesters, garnalen, alikruiken, scheermessen, kreeft, sneeuwkrab, amandes en nog veel meer.

Ook een lekker glas witte wijn, mag hierbij niet vergeten worden. We kiezen de Chablis 1er Cru Beauroy. Een heerlijk rijke Chardonnay afkomstig uit de Bourgogne die soepeltjes samengaat met al die mooie zeevruchten.Ouderwets gezellig in vernieuwde The Seafood Bar aan het SpuiGezellige sfeer, mooie wijnen, heerlijk eten. Genoeg redenen om The Seafood Bar weer eens een bezoekje te brengen! Wij hebben in elk geval ouderwets genoten.

The Seafood Bar
Spui 15

Amsterdam

Lees ook: De beste Sushi in Amsterdam of Franse restaurants in Amsterdam.