Truffel galore bij 5&33

Truffel restaurant 5&33

Het is herfst en dat betekent dat het truffelseizoen weer van start is gegaan. Heerlijk! Vorige week heb ik nog de lekkerste truffelgerechten gegeten tijdens mijn wijnreisje door Piëmonte. Dit is een van de Italiaanse streken die bekend staat om haar truffel en natuurlijk ook de Barolo. Wat overigens een zeer fijne combinatie is. Ik was amper bijgekomen van deze culinaire reis en toen mocht ik een paar dagen later deze heerlijkheid al weer gaan proeven bij 5&33.

Het truffelmenu

Ook dit jaar presenteert chef Nadia Frisana weer een aantal te gekke truffelgerechten. Je kunt met je hele tafel all out gaan en het hele 3- of 4-gangen truffelmenu nemen maar als je dat iets te veel van het goede vindt dan kun je natuurlijk ook wat losse gerechten bestellen. Dit jaar staat er o.a. een gepocheerd eitje op het menu maar ook kabeljauw of ossenhaas met Barolo saus en een risotto met truffel. Afsluiten doe je met de chocolademousse en merengue met zwarte truffel. Onwijs lekker allemaal. Truffel restaurant 5&33Zwart of wit?

De gerechten worden geserveerd met zwarte truffel maar je kunt ook kiezen voor de exclusievere witte truffel. Echt een delicatesse! Met het matching wijnarrangement heb je absoluut een culinaire verwen avond.

Truffle Tuesday

Ben je wel nieuwsgierig maar wil je slechts 1 truffelgerecht proberen? Dan biedt de Truffle Tuesday uitkomst. Hierbij krijg je een super lekkere truffelpasta met een glas prosecco voor slechts 20.00 Euro. Reserveren voor de Truffel Tuesday doe je via de site: Www.5and33.nl/taste

De truffelgerechten zijn tot eind januari te bestellen in het restaurant.

Restaurant 5&33

Martelaarsgracht 5

Amsterdam

Lees ook: nieuwe restaurants in Amsterdam en wijnbars in Amsterdam.

Truffel galore bij 5&33