Bistro Zebra

Bistro Zebra is inmiddels gesloten

In Oost is deze zomer Bistro Zebra geopend. Echt zo’n typische buurt bistro als je het mij vraagt waar je spontaan een hapje gaat eten als je even geen zin hebt om te koken of gewoon net even wat anders wil. Bij dit sympathieke en toegankelijke restaurant van eigenaar en tevens chef Erik wordt vooral met Amsterdamse leveranciers gewerkt.

De menukaart is klein en wisselt regelmatig omdat ze heel graag inspelen op hetgeen het seizoen te bieden heeft. Naast de a la carte gerechten biedt Erik ook een 3-, 4-, of 5-gangen menu aan met steeds wisselende gerechten. Op de wijnkaart vinden we voornamelijk natuurwijnen. Dit blijft toch een beetje een ding als je het mij vraagt. De een wordt er helemaal enthousiast van en voor de ander blijft het toch een beetje zoeken of raakt het niet de juiste snaar. Een kwestie van smaak zullen we maar zeggen. Bij Bistro Zebra zijn ze er in ieder geval erg enthousiast over en schenken ze een aardig assortiment. Wat de menukeuze betreft hebben we ons helemaal overgegeven aan de chef wat resulteerde in de volgende gerechten:

Gepocheerde peer met knäckebröd , Nederblauw, ingelegde biet, gerookte mayonaise, frisée, bieten cress en dille vinaigrette

***

Ravioli van varkenswang met spinazie, peterseliewortel, basilicum, hazelnoot, affilla cress en peterseliesaus

***

Ballotine van kippendij en gamba met citrus saus, schorseneer, bospeen, spruit, rode ui, knolselderij en waterkers

***

Frangipane met yoghurt steranijs ijs, granny smith granité yoghurt gel en amandelkrul

Alle gerechten waren smakelijk en je krijgt behoorlijke porties dus voor een 4-gangen menu van 37,00 heb je hier een prima deal.

Bistro Zebra is overigens de hele dag geopend dus ook een fijne plek voor lunch of voor een drankje.

Bistro Zebra

Valentijnkade 34

Amsterdam

Lees ook: Nieuwe restaurants in Amsterdam of Franse restaurants in Amsterdam.