Nieuwe restaurants in Den Haag

Nieuwe restaurants in Den Haag

Er zijn afgelopen jaar weer super veel nieuwe restaurants in Den Haag geopend. Een goed moment om even terug te blikken op alle leuke nieuwe plekjes die Den Haag rijker is geworden. We hebben eerder een overzicht gegeven met een aantal van onze favoriete restaurants in Den Haag. En een aanvullend overzicht met nog meer fijne spots. Maar de horeca in Den Haag blijft booming en de afgelopen periode zijn er dus weer een aantal leuke en bijzondere spots bijgekomen in de altijd gezellige hofstad.

The Gyros Club

Deze nieuwe hotspot opende in november de deuren op de hoek van de Grote Markt. Een plek voor high end streetfood en classy cocktails, zo omschrijven ze zichzelf. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen. Beneden ronde groene velvet banken en veel hout en ‘junglebehang’. Op de bovenverdieping vind je dezelfde ronde velvet banken, maar dan in het roze. Het interieur is dus hipper dan hip en heel instawaardig. Een contrast met de overige tenten op de Grote Markt, waar je vooral heen gaat om (zelf aan de bar) een drankje te halen en deze vervolgens buiten aan een tafeltje te drinken. Terwijl bij The Gyros Club dus eten centraal staat en je lekker comfortabel op een zachte bank aan je cocktail kunt nippen.

Villa Coucou

Een prachtig pand aan de Laan van Meerdervoort, waar naast een restaurant ook een tearoom en een cocktailbar in huizen. Je kunt hier dus op alle momenten van de dag terecht, voor wat je maar wil.

Bij Kim’s tearoom kun je genieten van een all day menu met verse en lichte gerechten of van een lekker Frans geïnspireerde gebakje. Het restaurant Cuisine d’Alexandre streeft naar een luxe, gastronomische Franse ervaring. En Franky’s Bar is een informele cocktaillounge waar je tot laat in de avond kunt genieten van een lekkere cocktail. Nieuwe restaurants in Den Haag

Lunchroom Coco

Coco is een gezellige nieuwe spot in de Molenstraat. Je kunt er terecht voor ontbijt en lunch of gewoon voor een lekker taartje in de middag. Op de kaart staan veelal gezonde gerechtjes. En je kunt hier terecht voor een lekkere (smoothie)bowl. Wij probeerden de Acai Bowl en deze was lekker en instawaardig qua presentatie. Een prima plekje voor een lazy Sunday in Den Haag.

Nieuwe restaurants in Den HaagGallery61

Deze brasserie is, naast het Novotel, te vinden in De Passage. Een van de mooiste overdekte winkelstukjes van Den Haag. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. De inrichting van Gallery61 is, zoals de naam al doet vermoeden met een kunstzinnige knipoog. Er hangen veel schilderijen aan de wand. En op 1 van de schilderijen van een stoel kun je zelfs écht zitten, een erg grappig detail.

Maar naast de kunstwerkjes aan de muur doet de chef ook zijn best om de gerechtjes zo mooi mogelijk te presenteren. Met ingrediënten die zoveel als mogelijk afkomstig zijn van Haagse leveranciers. Nieuwe restaurants in Den HaagStan en Co

Een stukje verderop van Gallery 61 in dezelfde Passage is begin december de nieuwste vestiging van Stan & Co geopend. Een gezellige, leuke nieuwe plek op het hoekje van Buitenhof. Waar je de hele dag door alles van de kaart kunt bestellen. Daarnaast kun je er ook terecht voor een lekker drankje of een signature cocktail.

Foodhallen in de Haagse Bluf

We schreven al eerder over de komst van onze eigen Haagse Foodhallen. Die ervoor gaan zorgen dat er weer wat leven en bruisendheid in de Haagse Bluf terug komt. En inmiddels is dit het geval! De Foodhallen is, net als die in Amsterdam en Rotterdam, een totaalbelevenis. Je kunt er op verschillende momenten van de dag terecht voor een lekker hapje, gezellige borrel of complete maaltijd bij een van de foodstands. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kan dit onder het genot van gezellige live muziek. Nieuwe restaurants in Den HaagThe Collector

Maar er is meer te doen in de Haagse Bluf! Zo vind je er ook het nieuwe lifestyle boutique hotel The Collector. De naam slaat op het verzamelen van ervaringen en verhalen die het nieuwe hotel wil faciliteren in een inspirerende omgeving. Naast 57 kamers beschikt het hotel ook over een ruime lobby waar iedereen welkom is. Bijvoorbeeld als je even wilt bijkomen van het shoppen, gezellig wilt lunchen of borrelen of een werkafspraak hebt. Het kan allemaal. En als je er dan toch bent kun je genieten van een lekker taartje, lekker lunchgerechtje of een local treat van de deli.

Nieuwe restaurantsin Den Haag

Daarnaast is ook het welbekende biefstuk restaurant Loetje in de Haagse Bluf neergestreken. Altjid lekker en leuk!

Scallywags

Direct naast Loetje vind je Scallywags. Dé plek voor een leuke afternoon tea. Scallywags is een supergezellig plekje volledig in Britse sfeer (en dat komt met name door de twee leuke gastheren Richard en Jeff). Je kunt hier terecht voor de lekkerste scones in Den Haag en een fijne pot thee (onze tip: Japanese Cherry). En op donderdag t/m zondag kun je er ook lekker dineren.

Genoeg leuke nieuwe restaurants dus weer in Den Haag. Hebben we er een gemist of heb jij nog een goede tip voor ons? Mail dan naar info@thecitizen.nl

Lees ook: lunchen in Den Haag, borrelen in Den Haag of koffiespots in Den Haag.