De leukste koffiespots in Den Haag

Koffiespots in Den Haag

Iets wat we graag en vaak doen in het weekend: koffie drinken. En als je het ons vraagt, zijn dit de leukste koffiespots in Den Haag. Om ter plaatse te drinken of voor een koffie to go.

Hometown Coffee

Hier drink je misschien wel de lekkerste cappuccino van Den Haag. Maar ook als je in de mood bent voor een specialere koffie of een gezonde smoothie ben je hier aan het juiste adres. De bediening is vriendelijk en leuk. In de winter kun je fijn binnen zitten in het vintage interieur. Aan de lange leestafel of een hoge tafel aan het raam. En zodra het warm genoeg is kun je het gezellige terras op. Met hele fijne schommelstoel! Je kunt bij Hometown ook terecht voor een lekker ontbijtje en goede lunchgerechten. EN voor een heerlijk stukje taart. De carrotcake is een echte aanrader!

De leukste koffiespots in Den Haag
Hometown

Crunch Café

Te vinden in het altijd leuke en hippe Zeeheldenkwartier. De inrichting is simpel, geen poespas, gewoon houten tafels en stoelen en een grote bar met lekkere taarten en andere zoetigheden. Ook hier drink je echt goede koffie, lekkere cappuccino met een romige schuimlaag. Maar ook de lunchgerechten (vooral de tosti’s) zijn meer dan oké.

Op z’n Kop

Dit schattige koffie- en lunchplekje vind je om de hoek van de Paleistuin. In de ‘booming’ horecastraat van Den Haag, de Prinsestraat. Op 1 augustus openden ze pas de deuren, maar nu al op ons lijstje! En dat komt met name door de bijzondere inrichting. Die bestaat namelijk volledig uit brocante en vintage spullen. Dit geeft een dromerige, Parijse sfeer. Het heeft iets bijzonders om tussen alle brocante ‘hebbedingetjes’ een kopje koffie te drinken in de comfortabele fauteuils. De koffie wordt geserveerd in vintage Engels porseleinen kopjes, wat het plaatje compleet maakt. De meubels, spiegels, accessoires en serviezen zijn allemaal ook te koop. En voor een middagje High Tea is dit uiteraard een leuke en originele aanrader!

De leukste koffiespots in Den Haag
Crunch Café

Bartine

In de loop vanaf het Centraal Station naar het Plein kom je langs deze relatief nieuwe koffie- en lunchtent. Het is even goed opletten, maar als je er eenmaal geweest is ie niet meer te missen. Bartine is kleinschalig, cozy en oogt heel fris met veel licht door de grote ramen en een inrichting met veel hout en groen. In de zomer kun je ook plaatsnemen aan de mintgroene tafeltjes buiten voor het raam. Deze plek is een ideaal startpunt voor lekkere koffie en dito zoetigheden. Bijvoorbeeld een lekkere amandelcroissant. Maar ook voor de lunch zit je hier meer dan goed. Met bijzondere, gezonde, homemade gerechten die een plaatje zijn om naar te kijken én lekker om op te eten.

BijClarence

Op hetzelfde rijtje als Crunch Café zit nog zo’n leuke koffieplek: BijClarence. Ook hier is de inrichting simpel. Met een bakstenen muur en houten meubels. Maar wat deze plek vooral leuk maakt is de schattige binnentuin. Je waant je even helemaal niet meer in de drukke stad, maar in gezellige buitenlandse sferen. Met veel groen en zelfs een heuse schommel. En bestel vooral een heerlijk stukje homemade cake of taart bij de lekkere koffie.

de lekkerste koffie van Den Haag
Bookstor

Bookstor Noordeinde

In de statige winkelstraat Noordeinde zit ook een hoop leuke horeca. Een van de leukste plekken vind ik toch wel Bookstor. Dit is zoals de naam al doet vermoeden een boekenwinkel. De zaak heeft een ouderwetse stijl en het doet een beetje Engels aan hier. Maar naast veel bijzondere boeken kun je er dus ook terecht voor een lekker kopje koffie (of thee). En die drink je dus vervolgens knus in een van de zithoekjes midden tussen de boeken. In de zomer hebben ze aan de achterkant trouwnes ook een lekker terras. Ze hebben hier ook heerlijke cake en andere lekkernijen voor bij de koffie/thee. Een ideale plek voor een lazy zondagmiddag.

Lees ook: Lunchen bij Tommy’s by Jansen of Portfolio in Den Haag.

Dit zijn Angela’s favoriete koffiespots in Den Haag. Staat jouw favoriete zaak er niet bij? Mail dan jouw tip naar info@thecitizen.nl en wie weet gaan we daar dan ook de koffie testen.